Sulík neplánuje odstúpiť či odvolávať vedenie akciovky. Kamenický by chcel odchod celej vlády

TA3
20.6.2021 13:55

Minister hospodárstva Richard Sulík v súvislosti s podpredsedom predstavenstva štátnej akciovky MH Manažment Andrejom Holákom neplánuje odísť z funkcie. Odvolávanie celého vedenia spoločnosti považuje za nezmysel. Poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) by bol najradšej, keby odišla celá vláda.

Richard Sulík v piatok odvolal podpredsedu predstavenstva štátnej akciovky MH Manažment Andreja Holáka. Kamenický tvrdí, že Holák v roku 2013 prestal byť členom strany Smer-SD. Sulík vysvetľuje, že ponechať Holáka v MH manažment sa rozhodol šéf spoločnosti Ľuboš Lopatka preto, aby bola zachovaná korporátna pamäť. Zdôrazňuje, že Holák nemal žiadnu samostatnú rozhodovaciu právomoc.

Minister hospodárstva nerozmýšľa nad odvolávaním vedenia spoločnosti, ani vlastným odstúpením z funkcie. Čo je toto za nezmysel žiadať, aby odstúpilo celé vedenie spoločnosti?,” dodáva s tým, že zodpovednosť bola vyvodená.

Kamenický sa k odvolaniu Sulíka konkrétne nevyjadril. “Bol by som najradšej, keby odišla celá táto vláda. Pána Sulíka však považujem za príčetnejšiu časť tejto vlády.".

Odvolávanie ministra vnútra

Podľa Kamenického nebolo odvolávanie Mikulca zbytočné. Poslancom SaS zas zodpovedal Mikulec podľa Sulíka všetky otázky a “na základe tohto rozhodnutia celá SaS za pánom ministrom Mikulcom jednoznačne stojí”. Sulík tvrdí, že odvolávanie Mikulca scelilo koalíciu aj keď to podľa hlasovania koalície nebol jednoznačný prejav dôvery.

Kamenický hovorí, že podporia každý krok, ktorý bude smerovať k tomu, aby sa táto vláda “pobrala tam, kam patrí”. Sulík priznáva, že vláda bola chaotická, ale teraz je to "výrazne lepšie". 

Cestovanie a očkovanie

Kamenický nie je za povinnú štátnu karanténu. Vidím cestu v tom,že by sa zaviedol funkčný systém e-karantény s tým, že ľudia by mohli bývať doma a nie byť v nejakom štátnom zariadení, kde by trávili dva týždne, čo považujem za veľmi veľa,“ dodáva s tým, že je potrebné urobiť opatrenia, aby boli chránené hranice Slovenska. Je za to, aby bolo PCR testovanie rovnocenné s očkovaním. “Keď si človek dá urobiť PCR test, mal by mať právo ísť do zahraniča.”.

Finančnú motiváciu pre ľudí Sulík nepovažuje za dobrý nápad. Súhlasí s Kamenickým v tom, že hranice je potrebné kontrolovať. Kamenický deklaruje, že strana Smer-SD je za dobrovoľnosť pri očkovaní. Deti sú podľa neho najmenej rizikové skupiny a benefity očkovania sú menšie, preto sú proti vakcinácii detí. 

V súvislosti so Sputnikom hovorí minister o blámaži pre vládu. SaS podľa neho nikdy nebola proti ruskej vakcíne, išlo o zlý menežment. “Nemalo to čo byť tri mesiace na sklade, keď všetkým bolo známe, že v júli končí expirácia.”.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok