Exšéf SIS Pčolinský požiadal generálnu prokuratúru o prevzatie dozoru nad prípadom

TA3 TASR
15.6.2021 16:09

Obvinený bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský požiadal, aby dozor nad jeho trestnou vecou prevzala Generálna prokuratúra SR. Prokuratúra už podnet zaevidovala, potvrdil hovorca Dalibor Skladan.

Vladimír Pčolinský 1140 px
TASR/Martin Baumann

"GP SR rozhodne zákonným spôsobom. Bližšie informácie však nie je možné poskytnúť. V trestnej veci obvineného V. P. vykonáva v záujme vylúčenia akýchkoľvek pochybností o nestrannosti úkony nadriadeného prokurátora v zastúpení generálneho prokurátora Slovenskej republiky námestník generálneho prokurátora," spresnil Skladan.

Bývalý šéf SIS cez svojho obhajcu Mariána Bošanského avizoval, že chce, aby Generálna prokuratúra SR preskúmala zákonnosť konania dozorového prokurátora. Poukazuje pritom na uznesenie Najvyššieho súdu SR, podľa ktorého mal prokurátor porušiť v jeho veci trestný poriadok.

O prebratie svojho prípadu GP SR chcel Vladimír Pčolinský požiadať "vzhľadom na prebiehajúce vnútorné mocenské boje medzi jednotlivými zložkami orgánov činných v trestnom konaní". Odvoláva sa pritom na medializované informácie, podľa ktorých tieto boje viedli k odmietnutiu vydania jeho trestného spisu zo strany Národnej kriminálnej agentúry Úradu inšpekčnej služby.

Svoje rozhodnutie odôvodňuje aj tým, že Najvyšší súd SR konštatoval, že v jeho trestnej veci došlo k porušeniu trestného poriadku dozorovým prokurátorom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok