PR správa

Podnikáte v malom meste či na vidieku, ale chcete mať sídlo firmy v Bratislave? Využite službu virtuálnej adresy

PR
16.6.2021 06:20

Mať sídlo spoločnosti či živnosti v hlavnom meste prináša so sebou veľké množstvo výhod, či už praktických alebo prestížnych. Pre podnikateľov, ktorí pracujú napríklad v menšom mestečku alebo na vidieku, môže byť finančne náročné prenajímať si kvôli tomu kanceláriu v Bratislave. Našťastie, riešenie existuje a volá sa virtuálne sídlo.

Podnikáte v malom meste či na vidieku, ale chcete mať sídlo firmy v Bratislave? Využite službu virtuálnej adresy
sidlo.online

Čo je virtuálne sídlo alebo virtuálna adresa

Pod pojmom virtuálne sídlo alebo virtuálna adresa sa myslí administratívne sídlo obchodnej spoločnosti, čiže právnickej osoby, prípadne administratívne miesto podnikania v prípade živnosti. Ide o oficiálne kontaktné sídla, ktoré sú zapísané v obchodnom alebo živnostenskom registri, podľa toho, o akú formu podnikania ide.

Tieto oficiálne sídla sa využívajú tak z pohľadu prezentácie podnikateľa navonok pred obchodnými partnermi alebo zákazníkmi, ako aj v prípade komunikácie s úradmi či inštitúciami. Určujú tiež miestnu príslušnosť pre daňový úrad alebo živnostenský úrad.

Ak ide o ich praktický význam, virtuálna adresa zabezpečuje splnenie povinnosti podnikateľa mať oficiálne sídlo, ktoré je riadne označené a kde je možné spoločnosť kontaktovať, či už poštou alebo osobne. Podnikať samozrejme môžete inde, pokojne aj v inom meste. Práve preto je služba virtuálneho sídla ideálna pre získanie sídla firmy v Bratislave.

Prečo Bratislava? Anonymita aj renomé

Dôvodov, prečo si vybrať práve Bratislavu za svoje oficiálne sídlo spoločnosti alebo živnosti, je viacero. V prvom rade ide o prestíž v očiach obchodných partnerov alebo potenciálnych klientov. Túto výhodu môže ešte viac zvýrazniť lukratívna a známa adresa takéhoto sídla, hlavne ak ide o centrum mesta alebo známe biznis centrá.

Nemenej dôležitým benefitom je aj diskrétnosť, hlavne vtedy, ak podnikáte alebo pracujete v menšom meste či na vidieku a nechcete mať na dome či v byte označený názov svojej spoločnosti. Táto výhoda platí pre využitie služby virtuálneho sídla všeobecne, bez ohľadu na geografickú lokalitu.

Veľkým plusom sídla v hlavnom meste je aj anonymita. Tá sa prejaví v praxi tým, že vzhľadom na veľký počet sídiel a spoločností v Bratislave je pravdepodobnosť rôznych náhodných kontrol zo strany úradov a inštitúcií nižšia, ako v prípade menších miest. Navyše, dnes už sa podávajú aj daňové priznania elektronicky, takže vzdialenosť nie je problém.

Koľko to stojí?

Prenájom kancelárskych priestorov v hlavnom meste rozhodne nie je lacnou záležitosťou. Aj tie najlacnejšie priestory by vás vyšli niekoľko stoviek Eur, čo je investícia, ktorú si nemôže dovoliť každý podnikateľský subjekt z menšieho mesta či vidieku.

Využitie virtuálneho sídla či virtuálnej adresy je z tohto pohľadu jednoznačnou voľbou, hlavne vtedy, ak chcete prakticky zostať pracovať naďalej v regióne, kde bývate. Oproti prenájmu kancelárie totiž viete s virtuálnym sídlom ušetriť až 90 % nákladov, niekedy aj viac. Kvalitné sídlo vás nemusí stáť viac, ako 20 či 30 Eur mesačne.

Výsledná suma je pochopiteľne závislá od viacerých faktorov, či už pôjde o rozsah služieb alebo geografickú lokalitu v Bratislave. Pochopiteľne, sídlo v centre mesta na známej ulici stojí viac, ako niekde na jeho okraji. Rozdiel však nebude až taký markantný a získať prestížnu adresu za niekoľko Eur mesačne navyše určite stojí.

Ako si vybrať a kde nájsť overeného poskytovateľa

Pokiaľ vás takáto možnosť, ako získať oficiálne sídlo vašej spoločnosti či živnosti zaujala, dobrou správou je, že v Bratislave máte na výber veľkú ponuku virtuálnych adries. Dajte si však pozor, aby ste si v honbe za nízkou cenou nevyrobili problémy.

Príliš podozrivo nízky poplatok za zriadenie virtuálneho sídla môže súvisieť nielen s umiestnením sídla na okraji mesta, ale aj s užšou ponukou poskytovaných služieb k virtuálnej adrese. Rovnako tak býva problémom aj to, že na danej adrese môžu sídliť stovky firiem, čo bude problematické pre označenie sídla a podozrivé pre úrady.

Lepšie je preto hľadať poskytovateľov virtuálneho sídla podľa známej ulice, šírky servisu a služieb a hlavne podľa referencií. Dobrým znamením je, ak sa na adrese nenachádza príliš mnoho sídiel, rovnako tak aj to, ak je priestor priamo vo vlastníctve spoločnosti poskytujúcej administratívne virtuálne sídlo.

Všetky uvedené spomienky spĺňa napríklad aj známa a na trhu už dlhodobo overená značka sidlo.online, ktorá sa špecializuje na poskytovanie sídla v Bratislave a to priamo v centre mesta na Gorkého 10. Viac informácií o jej službách a ponuke sa dozviete na jej webstránke, kde sú všetky dôležité údaje transparentne zverejnené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok