V kauze vraždy Kuciaka a Kušnírovej sa objavil nový dôkaz

TA3
9.6.2021 08:17

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice predložila prokuratúra nový dôkaz. Uviedol to advokát Roman Kvasnica, ktorý na súde zastupuje Zlaticu Kušnírovú. Verí tomu, že prípad sa vráti na ďalšie dokazovanie.

Kvasnica v rozhovore pre Aktuality.sk spresnil, že nový dôkaz môže mať zásadný význam. "Prokurátor navrhol odvolaciemu súdu vykonať listinný dôkaz - znalecký posudok, ktorý bol vyhotovený v inej trestnej veci," hovorí Kvasnica. "V inom trestnom konaní pribral orgán do konania znalecký ústav. V tomto prípade Filozofickú fakultu UK, a to za účelom analýzy SMS správ, ktoré boli vyextrahované z mobilného telefónu Mariana Kočnera. Pre verejnosť je to známe ako SMS-ky v aplikácii Threema. Tento znalecký ústav by mohol prispieť k tomu, aby tento dôkaz mal zásadný význam aj v našej kauze. To sa zatiaľ nedarilo," dodal.

Čo môže vyplývať z tohto dôkazu? Podľa Kvasnicu ide o zásadné zistenia, ktoré hovoria, že komunikácia naozaj súvisí s protiprávnym konaním Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. Dôkaz mal podľa jeho informácií v týchto dňoch dostať Najvyšší súd. Ten bude v prípade vraždy rozhodovať 15. júna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok