PR správa Ekonomika

Čo je služba GIGARent od spoločnosti Payless Car Rental?

PR
8.6.2021 11:38

Je to tá najlepšia alternatíva ku kúpe auta, akú slovenský zákazník doteraz videl. Prečo?

Čo je služba GIGARent od spoločnosti Payless Car Rental?
GIGARent

Značka Payless Car Rental je medzinárodný poskytovateľ mobility pôsobiaci vo viac ako 120 prevádzkach v USA, Kanade, Európe a Južnej Amerike. Značka bola založená v roku 1971 v štáte Washington. Služby autopožičovne Payless sú najčastejšie využívane na vnútroštátnej úrovni, letiskách za účelom cestovania alebo za pracovnými úlohami na služobných cestách.

Na Slovensku funguje značka od roku 2018, pod vedením skúsených manažérov z oblasti auto moto, prenájmu a leasingu áut United Rental Group s.r.o., ktorá pre Slovensko zakúpila jej licenčné práva, otvorila tu svoju prvú pobočku a teraz prináša novinku v podobe dlhodobých nájmov nových áut. Auto si vieš objednať online, mať ho k dispo už zajtra a požičiaš si ho na 6,12, či 18 mesiacov za skutočne nízke ceny od 165 EUR mesačne.

Pre koho je teda služba dostupná? Kto si takýto prenájom môže objednať?

Prenájom je dostupný pre každého. Stačí ti IČO, ak si firma, alebo občiansky a vodičský preukaz. Nezáleží na tom, či si študent, máš jednoosobovú sro, stredný podnik alebo veľkú korporáciu. Takže je to naozaj pre kohokoľvek, kto prejde rýchlym interným automatizovaným schvaľovacím procesom.

Koľko musia klienti na autá čakať, keďže sú nové s 0 kilometrami? 

Vďaka rozhodnutiu, ktoré sme spravili ešte minulý rok, objednať veľký počet vozidiel na sklad, máme to, čo ľudom najbližšie mesiace bude chýbať, auto ihneď k dostupnosti. U nás teda nečakáš, auto ti stiahneme zo skladu, trvá to max. pár dní. Navyše, keď potrebuješ auto naozaj urgentne, vieme ti aj to zabezpečiť prostredníctvom našej požičovne. Auto naozaj môžeš mať do 60 minút.

Hovoril si, že prenájom je výhodnejší ako kúpa vozidla, prečo je tomu tak? 

Sme ako nemenovaný nemecký reťazec s potravinami. Kupujeme obrovské množstvo, vyberáme si kvalitné značky od najpopulárnejších výrobcov áut a tie dodáme na trh s minimálnou maržou, aby sme dokázali uspokojiť čo najväčšie publikum.

Z čisto finančného hľadiska netvrdím, že vždy je výhodnejšie prenajať ako kúpiť. Sedliacky rozum nepustí a je dobré spraviť si jednoduchú matematiku. Prenájom ti totiž nešetrí len peniaze, ale aj čas a starosti, ktoré sa síce nedajú presne vyčísliť, ale tiež majú svoju hodnotu. Pri prenájme nemusíš riešiť čakanie na výrobu, prihlasovanie, poistenie, servis, pneumatiky a tak ďalej, menovať by sa toho dalo viac. Zároveň vieš presne, na ako dlho si auto prenajímaš, čiže nestane sa ti, že ti bude trčať v garáži, ak ho nebudeš potrebovať. V Payless Car GIGARent máš všetky služby zahrnuté v nájomnom, neriešiš absolútne nič. Dostaneš auto + kľúče a tak isto auto a kľúče odovzdáš o X mesiacov naspäť. Mesačne pošleš jednu sumu na náš účet a vybavené.

A čo porovnanie s operatívnym leasingom?

Operatívny leasing je na Slovensku obľúbený najmä v podnikateľskej sfére. Napriek tomu má GIGARent aj tu niekoľko výhod.

Prvou veľkou výhodou je krátka viazanosť. Už dlhšie leasingu práve kvôli dlhej viazanosti popularita klesá. To sa umocnilo ešte viac od prepuknutia pandémie. Operatívny leasing totiž môžete využiť s viazanosťou na 2 – 5, prípadne až 6 rokov. Strednodobý / dlhodobý prenájom môžeš mať u nás už od 6 mesiacov. Takže ti dávame oveľa väčšiu flexibilitu. Služby, ktoré sú súčasťou prenájmu / leasingu, sú úplne rovnaké a GIGARent je navyše dostupný aj pre súkromné osoby. To operatívny leasing neumožňuje.

Môže si klient vybrať vozidlo aké chce? 

Práve tým, že sledujeme aktuálne trendy a snažíme sa splniť tú najžiadanejšiu podmienku klienta – auto ihneď, si klient môže auto vybrať z našej aktuálnej ponuky, navyše online. Autá majú teda preddefinovanú výbavu, motorizáciu či prevodovku. Všetky vozidlá, ktoré sa v ponuke nachádzajú, sú nadštandardne vybavené. Vo vozidlách nájdeš navigáciu, mnoho asistentov, parkovacie senzory, cúvacie kamery, digitálne cockpity, vyhrievané sedadlá a volant a mnoho ďalších vychytávok, ktoré každý ocení.

Musí si teda klient zabezpečiť niečo sám? 

Palivo a vodu do ostrekovačov J Ide o naozaj bezstarostný prenájom, v ktorom máš všetky služby zahrnuté v prenájme, a jediné o čo sa musíš starať je tankovanie a prípadne tá voda do ostrekovačov. Nič iné neriešiš a ak máš akýkoľvek problém, zavoláš na technické oddelenie a naši kolegovia ťa usmernia.

Ako si takúto službu vieme objednať? Stačí k vám zavolať? 

Najjednoduchšie, ako sa dá. ONLINE na  www.paylesscar-gigarent.sk, kde okrem ponuky nájdeš všetky informácie o prenájme. Prejdeš do ponuky vozidiel, vyberieš si auto, ktoré ti vyhovuje, následne vyberieš viazanosť zmluvy a nájazd kilometrov, ktorý potrebuješ, vyplníš krátky formulár a žiadosť odošleš. Je to naozaj veľmi intuitívne a jednoduché. Prebehne vyhodnotenie údajov, ktoré si zadal, rýchle schvaľovanie, ani o tom nevieš a následne náš sales ťa kontaktuje s potvrdením cenovej ponuky Pokiaľ ju akceptuješ, podpíšeš dokumenty online a vybavené. Zajtra jazdíš.

Kde máte momentálne dostupnú túto službu?  

Z dôvodu Covidu sme výdaj vozidiel v službe GIGARent spustili zatiaľ iba v hlavnom meste, ale na jeseň už plánujeme  masovo výdaj vozidiel po celom Slovensku.

Máte nejaký cieľ, ktorý by ste chceli dosiahnuť? 

Chceme byť tí, ktorí ti napadnú ako prví, keď chceš alebo potrebuješ riešiť auto pre seba alebo do firmy. Chceme dať ľudom možnosť výberu a hlavne možnosť ako sa dostať k novému autu čo najjednoduchšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok