Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú hospitalizovali v nemocnici

TA3 TASR
31.5.2021 10:27

Podľa informácií televízie TA3 Moniku Jankovskú hospitalizovali v zlom zdravotnom stave v pondelok ráno v nemocnici na bratislavských Kramároch. Informácie TA3 potvrdil advokát Moniky Jankovskej Peter Erdős.

„Môžem potvrdiť, že bola dnešného dňa ráno hospitalizovaná, nakoľko po posúdení všeobecným lekárom bolo vzhľadom na jej zdravotný stav hneď odporúčané a vyžadované, aby bola okamžite hospitalizovaná,“ spresnil Erdös. Dodal, že bližšie podrobnosti v akom zdravotnom stave sa momentálne jeho klientka nachádza, nemôže bez jej súhlasu poskytnúť.

Moniku Jankovskú hospitalizovali v nemocnici potom, ako ju v stredu minulý týždeň prepustili po viac ako roku z výkonu väzby z väzenskej nemocnice v Trenčíne. Tam bola hospitalizovaná potom, ako sa za múrmi väznice v Banskej Bystrici pokúsila vo februári tohto roku o samovraždu.

O prepustení z väzby rozhodol dozorujúci prokurátor z kauzy Fatima. Deň po prepustení nainštalovali bývalej sudkyni na nohu monitorovacie zariadenie, o ktorom rozhodol sudca pre prípravne konanie v kauze Búrka.

Moniku Jankovskú zadržali v marci 2020 v súvislosti s najväčšou justičnou  korupčnou kauzou v histórií Slovenska. Spolu s bývalou štátnou tajomníčkou obvinili po akcii s krycím názvom Búrka aj ďalších 12 sudcov.

Po minulotýždňovom prepustení z kolúznej väzby v kauze Fatima dostala Jankovská vo štvrtok 27. mája elektronický náramok, ktorý má nariadený v inej trestnej veci.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok