Bazény zívajú prázdnotou. V Podhájskej bojujú za ich otvorenie

TA3 TASR
26.5.2021 14:56

Obyvatelia Podhájskej i širokého regiónu bojujú petíciou za znovuotvorenie Termálneho kúpaliska v Podhájskej. Petícia bola spustená v pondelok 24. 5. a pokračovať bude do konca budúceho týždňa.

Bazény zívajú prázdnotou. V Podhájskej bojujú za ich otvorenie
TASR/Henrich Mišovič

Signatári petície žiadajú o vykonanie všetkých potrebných krokov nevyhnutných na to, aby bolo termálne kúpalisko znovu otvorené. „Máme vedomosť o tom, že Ministerstvo životného prostredia SR a následne príslušný okresný úrad nekoná takmer pol roka a aj toto bráni znovuotvoreniu kúpaliska, pričom na prevádzku Termálneho kúpaliska v Podhájskej je naviazaný okolitý región. Množstvo rodín je existenčne závislých od znovuotvorenia Termálneho kúpaliska v Podhájskej, obzvlášť v tomto náročnom období spojenom s pandémiou,“ uvádza sa v petícii.

Podľa starostu Podhájskej, ktorá je vlastníkom termálneho kúpaliska, stojí otvorenie bazénov s geotermálnou vodou na chýbajúcom povolení ministra životného prostredia Jána Budaja. „Bola vypracovaná záverečná správa, že môžeme odoberať geotermálnu vodu z vrtu. Komisia, ktorú stanovilo Ministerstvo životného prostredia SR, túto správu schválila a vypracovala rozhodnutie, na základe ktorého môžeme vodu odoberať. A toto rozhodnutie čaká na podpis ministra od 20. decembra minulého roka,“ uviedol Ivan.

Od stredy sa po siedmich mesiacoch otvorili brány Wellness centra Aquamarin v Podhájskej, kde majú návštevníci k dispozícii rekreačný, detský a turecký bazén, vírivky a sauny, otvorená je aj krytá plaváreň. Bazény s termálnou vodou zostávajú mimo prevádzky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok