Vylosovali ďalšiu fázu Európskej ligy, Slaviu čaká anglický súper

TA3 TASR
19.3.2021 15:26

Futbalisti Slavie Praha so slovenským reprezentačným stredopoliarom Jakubom Hromadom sa vo štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2020/2021 stretnú s Arsenalom Londýn. Rozhodol o tom žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili FC Granada - Manchester United, Ajax Amsterdam - AS Rím a GNK Dinamo Záhreb - FC Villarreal.

Vylosovali ďalšiu fázu Európskej ligy, Slaviu čaká anglický súper
TASR/AP

"Zošívaní" sa opäť predstavia na Britských ostrovoch, v šestnásťfinále vyradili Leicester City a v osemfinále Glasgow Rangers. Účasť v elitnej osmičke si zabezpečili kluby zo šiestich krajín. Španielsko zastupovalo duo Villarreal a nováčik v tejto fáze Granada, resp. Anglicko dvojica Manchester United - Arsenal Londýn. Česko reprezentoval majster Slavia Praha, Holandsko Ajax Amsterdam, Chorvátsko Dinamo Záhreb a Taliansko AS Rím. V minulosti EL vyhrali len Ajax (1992) a Manchester United (2017).

Bezprostredne po žrebe štvrťfinále sa uskutočnil aj los semifinále a z administratívnych dôvodov aj žreb domáceho tímu pre finále. Ak by Slavia napodobnila rok 1996 a prenikla do elitného kvarteta, čelila by tam postupujúcemu z dua GNK Dinamo Záhreb/FC Villarreal.

Pri žrebe už neboli nasadené mužstvá a mohli sa stretnúť kluby z rovnakej krajiny. Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 8. apríla, odvety následne o týždeň 15. apríla. Finále je na programe 26. mája v Gdansku.

žreb štvrťfinále EL 2020/2021:

FC Granada - Manchester United

Arsenal Londýn - SK Slavia Praha

Ajax Amsterdam - AS Rím

GNK Dinamo Záhreb - FC Villarreal

žreb semifinále:

1. FC Granada/Manchester United - Ajax Amsterdam/AS Rím

2. GNK Dinamo Záhreb/FC Villarreal - Arsenal Londýn/SK Slavia Praha

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok