Až 80 vrážd. Je rarita, že sátorovci vraždili tak dlho, tvrdí prokurátor

TA3 TASR
22.2.2021 12:07

Skutočnosť, že dunajskostredský zločinecký gang sátorovci mohol dlhé roky pôsobiť a vraždiť bez reálneho vyšetrovania a postihnutia, je raritná. Uviedol to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský.

Až 80 vrážd. Je rarita, že sátorovci vraždili tak dlho, tvrdí prokurátor
TASR/Martin Baumann

"Je to rarita, že mohli tak dlhodobo pôsobiť a páchať toľko vrážd bez reálneho vyšetrovania a postihnutia tejto zločineckej skupiny. Ale prejavilo sa to, že mali kúpených skorumpovaných funkcionárov polície, ktorí im umožňovali úspešne páchať trestnú činnosť, aj tú najbrutálnejšiu. Ako ste počuli z obžaloby, sa neštítili ani pomlieť pozostatky jedného svojho člena a vražda pre nich neznamenala nič mimoriadne. Robili to ako na bežiacom páse," zdôraznil prokurátor.

Osobne nemá informáciu o tom, že by niekde v Európe pôsobila a bola stíhaná zločinecká skupina za približne 80 vrážd, ako sa pripisuje sátorovcom. "Nemám informáciu, že by minimálne v strednej Európe pôsobila zločinecká skupina, ktorá by mala na svedomí 80 vrážd. Možno niekde na juhu Talianska, ale nemám to overené," povedal prokurátor.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku od pondelka začal pojednávať vo veci člena sátorovcov Lehela Horvátha. Ten je označovaný za hrobára skupiny a čelí obžalobe z piatich vrážd nielen bielych koní, ale aj členov skupiny. Medzi jeho obeťami má byť aj bos skupiny Ľudovít Sátor. Sátorovo telo sa doteraz nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku sa koná hlavné pojednávanie s Lehelom Horváthom. Ten je označovaný za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok