Poslanec porušil pravidlá. Z gej party sa pokúšal utiecť oknom

TA3 TASR ČTK
2.12.2020 00:03

Maďarského poslanca Európskeho parlamentu Józsefa Szájera nakrátko zadržala bruselská polícia pre porušenie opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Po zadržaní sa odvolal na svoju poslaneckú imunitu, informovali v utorok viaceré maďarské médiá s odvolaním sa na správu belgického servera hln.be.

Poslanec porušil pravidlá. Z gej party sa pokúšal utiecť oknom
SITA/AP

József Szájer z vládnej strany Fidesz je šéfom maďarskej delegácie vo frakcii Európskej ľudovej strany. K jeho zadržaniu došlo k piatok večer počas policajného zásahu v jednom z bruselských homosexuálnych klubov, kde sa napriek zákazu vychádzania konala hromadná akcia. Údajne sa na nej zúčastnilo aj niekoľko diplomatov.

Europoslanec sa počas policajného zásahu pokúsil utiecť, avšak policajti ho napokon zadržali. Vtedy sa odvolal na svoju imunitu poslanca EP. Hliadka na mieste akcie údajne našla aj drogy.

Hovorca europarlamentu Jaume Duch Gullot pre spravodajský server 444.hu povedal, že belgická polícia zatiaľ o prípade EP neinformovala. Szájer v nedeľu prekvapivo oznámil, že sa ku koncu roka vzdá funkcie europoslanca. Ako dôvod uviedol svoju únavu z každodennej politiky. Keď v utorok ráno vyšlo najavo, že sa zo spomenutého večierku pokúšal pred policajnou kontrolou ujsť oknom, priznal svoju účasť, k typu zábavy sa ale nevyjadril. V utorok podvečer vydal vyhlásenie, v ktorom sa k účasti na zakázanej akcii v Bruseli priznal, avšak zdôraznil, že drogy neužíval a že sa podriadi náležitým sankciám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok