SaS reaguje na kritiku premiéra: Osobnú zášť povýšil nad rozum

TA3 SITA
13.11.2020 19:50

Strana Sloboda a Solidarita zostáva pevnou súčasťou koalície a spoľahlivým partnerom predsedu vlády Igora Matoviča pri napĺňaní Programového vyhlásenia vlády. Strana to uviedla v reakcii na tlačovú besedu premiéra.

SaS reaguje na kritiku premiéra: Osobnú zášť povýšil nad rozum
SITA/Martin Medňanský

„S ľútosťou sa pozeráme na konanie predsedu vlády, ktorý svoju osobnú zášť povýšil nad zdravý rozum,“ povedal predseda SaS Richard Sulík. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Ako uviedla strana, minister školstva predložil relevantný návrh, aby sa deti vrátili do školy a zaviedli sa opäť semafory, podľa ktorých sa zatvárali len triedy či školy, kde sa objavila nákaza. Tento scenár podľa strany mohol fungovať pred pár týždňami, teraz už nie, lebo Igor Matovič všetko podmieňuje politickou lojalitou a nič iné ako súhlas neprijíma.

„Okrem semaforu pre školy, ktorý sme na Slovensku už mali, sme navyše prišli s modelom mobilného testovania, ktoré by bolo k dispozícií na požiadanie školy. V prípade potreby by tak vedeli prísť na školu individuálne testovacie tímy. Tento projekt bol preddohodnutý so samosprávami. Zabezpečovanie a distribúcia testov a ochranných pomôcok by išla od ministerstva školstva. Na pandemickú komisiu som teda prišiel s konkrétnym plánom,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok