Zamorená nemocnica v Poprade: Vírus majú desiatky zamestnancov

TA3 TASR
13.10.2020 13:46

Nemocnica Poprad eviduje 46 zamestnancov, ktorí majú nový koronavírus. Potvrdila to hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda s tým, že zároveň je hospitalizovaných 12 pacientov s ochorením Covid-19. Popradská nemocnica už predtým zriadila špeciálne oddelenie pre pacientov s Covid-19 v samostatnom geriatrickom pavilóne.

Zamorená nemocnica v Poprade: Vírus majú desiatky zamestnancov
TASR/Milan Kapusta

„Nemocnica na základe obdržaného príkazu Ministerstva zdravotníctva SR reprofilizovala 18 lôžok,“ priblížila hovorkyňa. V nemocnici podľa nej platí absolútny zákaz návštev, pokiaľ je to skutočne potrebné, veci pre hospitalizovaného príbuzného môžu občania odovzdať službe pri hlavnom vstupe do nemocnice denne v čase od 14.00 do 17.00 h.

Pri hlavnom vstupe do nemocnice je opätovne zriadená triáž, kde je zabezpečené meranie telesnej teploty, dezinfekcia rúk a kontrola správneho používania rúška. „Do priestorov nemocnice môžu vstupovať len osoby, ktoré sprevádzajú pacienta vyžadujúceho si pomoc, a tiež zákonní zástupcovia neplnoletých pacientov. Sprevádzajúcim osobám, ktorých prítomnosť nie je preukázateľne nevyhnutná, vstup nie je umožnený. Každá sprevádzajúca osoba musí pri hlavnom vstupe vypísať dotazník,“ uviedla Galajda.

V nemocnici pozastavili plánovanú operatívu, pokračujú onkooperatíva, akútna operatíva a pôrody. Pozitívni zamestnanci alebo zamestnanci v karanténe sú vyradení zo služieb. Uplatňované sú princípy bariérovej ošetrovateľskej starostlivosti a prísne dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

Pozitívni zamestnanci alebo zamestnanci v karanténe sú vyradení zo služieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok