Vírus potvrdili i v detskej nemocnici, zamestnanci sú v karanténe

TA3 TASR
3.10.2020 00:22

Jedenásť zamestnancov Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici a jeden pacient boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19. Zverejnila to nemocnica v piatok večer na sociálnej sieti.

Vírus potvrdili i v detskej nemocnici, zamestnanci sú v karanténe
Facebook.com/Detská fakultná nemocnica s poliklinikou BB

"Včera (1. 10.) bol v detskej nemocnici zaznamenaný jeden pacient a deväť zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19. Dnes pribudli ďalší dvaja zamestnanci. Všetci sú v domácej karanténe, väčšina je bez príznakov ochorenia, u niektorých evidujeme mierne príznaky. V nemocnici prebehla mimoriadna dezinfekcia všetkých priestorov, a to nad rámec bežných dezinfekčných a hygienicko-epidemiologických opatrení, ktoré denne v nemocnici prebiehajú. V spolupráci s nemocničným hygienikom zaznamenávame všetky kontakty daných zamestnancov a sme nápomocní pri ich dohľadávaní Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici," informuje nemocnica.

Zdravotnícke zariadenie na zasadaní svojho krízového štábu prijalo ďalšie bezpečnostné opatrenia, aby v maximálnej miere chránilo pacientov, sprevádzajúce osoby a zamestnancov. "Napriek tejto situácii je detská nemocnica plne schopná poskytovať zdravotnú starostlivosť - plánovanú, aj tú akútnu. Výnimkou sú plánované operačné výkony, ktoré sú do utorka (6. 10.) pozastavené. Situáciu nezľahčujeme, uvedomujeme si všetky súvislosti a sme pripravení na viaceré alternatívy prevádzky, ktoré môžu nastať. Apelujeme na zamestnancov, ale i pacientov a rodičov, aby boli zodpovední k sebe a k svojmu okoliu," vyzvala nemocnica.

Ako vedenie nemocnice zdôraznilo, od 12. októbra bude plánované hospitalizácie na onkológii a plánované operačné a diagnostické výkony realizovať iba u pacientov, ktorí majú negatívny test na COVID-19. Bez negatívneho výsledku nebude hospitalizácia na detskej onkológii, ani žiadny výkon možný. Nevzťahuje sa to však na urgentné a neodkladné stavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok