Čin priznal i oľutoval. Bývalý šéf Váhostavu uzavrel dohodu

TA3 TASR
1.10.2020 12:50

Bývalý generálny riaditeľ Váhostavu Ján Kato uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú mal schváliť Špecializovaný trestný súd. Priznal sa, že pri uhrádzaní platieb jednotlivým veriteľom v období 2012 až 2014 niektorých z nich zvýhodňoval na úkor iných.

Samosudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, schválil vo štvrtok dohodu o vine a treste medzi prokurátorom o obvineným, ktorým je Ján Kato, bývalý generálny riaditeľ a predseda predstavenstva stavebnej spoločnosti Váhostav. Rozsudok je právoplatný, obvinený sa vzdal práva na odvolanie.

"Súd uznal obvineného za vinného zo zločinu zvýhodňovania veriteľa a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní piatich rokov," reagovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Kato mal v rokoch 2012 až 2014 niektorých veriteľov zvýhodňovať pri uhrádzaní platieb a spôsobiť škody za viac ako 7,5 milióna eur. Dokazovanie bolo rozsiahle, trvalo viac ako štyri roky. Rozsudok ŠTS je právoplatný, keďže obvinený priznal vinu, vzdal sa práva na verejný proces a už sa nemôže voči nemu odvolať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok