Nákaza sa v Česku ďalej šíri, potvrdili ju už u 12 ľudí

TA3 TASR
5.3.2020 16:34

České národné referenčné laboratórium vo štvrtok potvrdilo ďalšie štyri pozitívne výsledky vyšetrení na nový koronavírus. Vo dvoch prípadoch ide o kontakty osôb, u ktorých bol vírus potvrdený už predtým, dva prípady sú úplne nové. Celkovo je v ČR 12 potvrdených prípadov infekcie koronavírusom.

Nákaza sa v Česku ďalej šíri, potvrdili ju už u 12 ľudí

Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa české ministerstvo zdravotníctva. Koronavírus sa najnovšie potvrdil u dvoch mužov, jedného Taliana a jedného Čecha. Pôvodne ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že medzi nakazenými je aj jedno dieťa z Prahy, ktoré sa s otcom koncom februára vrátilo z Talianska, neskôr však úrad túto informáciu stiahol. Ďalšie dva prípady sú kontakty už nakazených osôb.

"V jednom prípade ide o blízky rodinný kontakt prvého prípadu z Ústí nad Labem," uviedla hovorkyňa českého ministerstva zdravotníctva Gabriela Štěpanyová. V druhom prípade ide o muža, ktorý bol rodinným príslušníkom ženy z Prahy, u ktorej bol kontakt potvrdený. Všetci infikovaní sú hospitalizovaní v pražskej Nemocnici Na Bulovke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok