Prokuratúra žiada pre Berlusconiho vyše tri a pol roka väzenia

TASR
19.6.2012 07:28

Talianska prokuratúra žiada súd, aby poslal bývalého premiéra Silvia Berlusconiho na tri roky a osem mesiacov väzenia za podvod v súvislosti s nákupom vysielacích práv jeho mediálnou spoločnosťou Mediaset.

Prokuratúra žiada pre Berlusconiho vyše tri a pol roka väzenia
SITA

Prokurátori tiež žiadajú trest troch rokov a štyroch mesiacov väzenia pre riaditeľa Mediaset Fedeleho Confalonieriho. Berlusconi a ďalší riadiaci pracovníci spoločnosti Mediaset sú obžalovaní z nafúknutia cien televíznych práv prostredníctvom zahraničných firiem kontrolovaných Berlusconim, ako aj použitia časti týchto peňazí na vytvorenie nelegálnych tajných fondov.

"Tieto tajné fondy nesú odtlačky Berlusconiho," vyhlásil prokurátor Fabio De Pasquale v pondelkovej reči obžaloby. Berlusconi a všetci ďalší obžalovaní obvinenia popreli. Vyšetrovanie bolo zamerané na televízne a filmové práva, ktoré Berlusconiho holdingová spoločnosť Fininvest zakúpila v rokoch 1994-99 prostredníctvom zahraničných firiem od amerických spoločností za 470 miliónov eur.

Prokuratúra sa domnieva, že firmy v tzv. daňových rajoch práva predali Mediasetu za umelo zvýšenú cenu, aby sa vyhli daniam a vytvorili čierne fondy pre Berlusconiho. Najbližšie pojednávanie v procese stanovil súd na 2. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok