Vettel porazil Bottasa o desatiny sekundy a vyhral Bahrajn

TA3 SITA
8.4.2018 21:52

Nemecký jazdec Sebastian Vettel na monoposte Ferrari triumfoval v nedeľňajšej Veľkej cene Bahrajnu formuly 1. Tridsaťročný jazdec sa v posledných kolách musel brániť pred Fínom Valtterim Bottasom z tímu Mercedes, ale napokon tesne odolal a v 200. pretekoch si pripísal 49. víťazstvo v efjednotke.

Vettel vyhral aj pred dvoma týždňami na úvodnom podujatí v austrálskom Melbourne a na konte má plný počet 50 bodov. Na treťom mieste finišoval úradujúci majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu, ktorý štartoval z deviatej priečky.

Kvalitný výsledok v podobe štvrtého miesta dosiahol Pierre Gasly vo farbách Toro Rosso, pre 22-ročného Francúza to bolo v druhej sezóne v F1 prvé umiestnenie v top 10. Po 50 pretekoch dosiahol na body tím Sauber vďaka deviatej priečke Švéda Marcusa Ericssona.

Rodák z Heppenheimu Vettel so 49 víťazstvami je už len dva úspechy za vyrovnaním bilancie Francúza Alaina Prosta na tretej pozícii v historickej tabuľke prvenstiev. Najbližšie bude mať šancu dotiahnuť sa na štvornásobného svetového šampióna o týždeň v čínskom Šanghaji. Vettel vedie v poradí MS s náskokom 17 bodov pred Hamiltonom.

"Asi 10 kôl pred koncom som povedal vo vysielačke, že mám všetko pod kontrolou. Keď mi z tímu povedali, ako rýchlo Valtteri jazdí, pomyslel som si, že nemám žiadnu šancu. Snažil som ísť čo najčistejšie a čo najlepšie sa starať o pneumatiky. Našťastie sa preteky skončili v pravý čas, pretože Valtteri by ma predbehol," povedal Vettel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok