Akcia Víchrica: Lindtner je na slobode, Zoroslava Kollára opäť zadržali

TA3 TASR
20.5.2021 17:06

Bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera obvineného v rámci minuloročnej akcie Víchrica vo štvrtok prepustili z väzby na slobodu. Potvrdil to jeho obhajca Milan Cibík.

Akcia Víchrica: Lindtner je na slobode, Zoroslava Kollára opäť zadržali
TASR/Henrich Mišovič

Ako ďalej uviedol, jeho klienta prepustili krátko popoludní z ústavu v Ilave. Advokát dodal, že vo veci boli vypočutí všetci svedkovia. Zároveň ocenil krok prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, že k prepusteniu došlo ešte pred uplynutím lehoty väzby. Tá sa končila Davidovi Lindtnerovi a spoluobvinenému podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi 28. mája. Na prepustenie Davida Lindtnera upozornila TV Markíza.

Zoroslava Kollára rovnako vo štvrtok prepustili na slobodu z väzby z ústavu v Banskej Bystrici. Podľa portálu TV JOJ noviny.sk ho vzápätí po prepustení zadržali a aktuálne s ním prebieha výsluch na Prezídiu Policajného zboru v Bratislave. Davida Lindtnera, Zoroslava Kollára a bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Uurbancovú zadržala Národná kriminálna agentúra 28. októbra 2020 v rámci akcie Víchrica. Jarmila Urbancová a David Lindtner sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku. Zoroslava Kollára obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. O ich väzbe postupne rozhodovali ŠTS a NS SR.

Zoroslav Kollár od marca čelí aj obvineniu z toho, že poskytol bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali. Najnovšie mu pribudlo obvinenie v ďalšej korupčnej kauze. Spolu s podnikateľom Tomášom R. mal Zoroslav Kollár údajne podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby cigariet.

"Obvinený Z. K. a obvinený D. L. boli dnes príkazom dozorujúceho prokurátora ÚŠP prepustení z väzby na slobodu, berúc do úvahy aj ostatné právoplatné rozhodnutia súdov o ich väzbe, ako aj s poukazom na zákonné podmienky lehoty trvania väzby v prípravnom konaní podľa Trestného poriadku," povedal hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok