Kováčik aj vo väzbe zarába tisícky eur. Výsmech, reaguje SaS

TA3
15.4.2021 11:08

Strana SaS je pohoršená medializovanými informáciám o tom, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi ide výplata, aj keď je už šiesty mesiac vo väzbe. Ide o výsmech všetkým slušným ľuďom. Za šesť mesiacov vo väzbe mal Kováčik zarobiť viac ako desaťtisíc eur, uviedol poslanec a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Kováčik aj vo väzbe zarába tisícky eur. Výsmech, reaguje SaS
TASR/Jaroslav Novák

Dostáva tak tretinu platu, na ktorý mal ako špeciálny prokurátor nárok, keďže sa doteraz nevzdal funkcie prokurátora. O pomeroch bývalého špeciálneho prokurátora za mrežami informoval web SME"Sme tak svedkami absolútne bizarnej situácie, kedy sa musíme opäť doprosovať Dušana Kováčika, aby sa vzdal svojej funkcie. Už dávnejšie sme navrhovali prijatie takej zákonnej úpravy prokuratúry, ktorá by umožňovala odvolanie prokurátorov, ktorí sa spreneverili svojmu sľubu," tvrdí člen SaS.

"Dnes však vidíme, že mnohé kľúčové figúry, ktoré korumpovali náš justičný systém, spokojne pokračujú vo svojich funkciách a užívajú si nečestne nadobudnuté majetky. Musíme preto opätovne otvoriť diskusiu o zásadnej novele zákona o prokurátoroch,“ doplnil poslanec Baránik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok