Tvrdý hejt, hanebné, reagovali na slová Gyimesiho Klus a Kéry

TA3
11.4.2021 12:52

Igor Matovič si neuvedomuje, že už nie je premiér, zhodli sa v relácii V politike štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Klus a poslanec národnej rady Marián Kéry. Obaja kritizovali i vyjadrenia poslanca OĽANO Györgya Gyimesiho, ktorý bol v Budapešti na rokovaniach s Matovičom a vyjadril sa, že neúčasť zástupcu slovenského veľvyslanectva bola predpokladom úspechu rokovaní s maďarskou stranou.

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus si nie je istý, či je ešte poslanec národnej rady György Gyimesi stále poslancom koalície. Má skôr pocit, že je opozičným politikom a vychádza to aj z toho, ako sa správa k slovenskej diplomacii. Klus tak reagoval na posledné udalosti a vyjadrenia po rokovaní s Igorom Matovičom v Budapešti. "Jediným cieľom tohto pána je vyvolávať národnostné napätie," povedal Klus. Uviedol aj to, že proti Sputniku zo zdravotného hľadiska nemá nič.

"Máme tu dnes novú mladú maďarskú krv, ktorej jediným cieľom je nerobiť nič iné len rozoštvávať Slovákov a Maďarov. A robí to veľmi cielene, programovo. Toto, čo predviedol (pozn. poslanec Gyimesi) teraz v piatok na rokovaní v Budapešti sa nedá nazvať nijak inak ako "hanebné"," povedal Klus, ktorého to mrzí.

V relácii uviedol, že objektívne treba poďakovať strane Smer-SD za to, že v tomto smere spolu s politikmi ako Béla Bugár urobili v minulosti "kusisko dobrej roboty". To najlepšie, čo sa tejto krajine mohlo podľa neho stať bolo, že tu zavládol národnostný pokoj.

Poslanec Marián Kéry vníma ruskú vakcínu a posledné udalosti z dvoch pohľadov. Jedna vec je nosná téma - vyrokovanie vakcíny Sputnik V s čím Kéry nemá problém. Druhá vec je spôsob návštevy. V tejto veci súhlasí s Klusom, že Igor Matovič si neuvedomuje, že už nie je premiérom, ale ministrom financií.

"Čo sa týka Budapešti, aby pán poslanec OĽANO Gyimesi povedal a skonštatoval, že návšteva Igora Matoviča bola úspešná preto, že tam nebolo zastúpenie slovenskej diplomacie alebo nášho skúseného diplomata, ktorým je pán Hamšík, tak to je naozaj hrubo cez čiaru. To je tvrdý hejt na vašu adresu," povedal Klusovi v relácii Kéry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok