Niektoré Matovičove vyjadrenia boli nešťastné, priznal Naď

TA3
11.4.2021 11:52

Niektoré vyjadrenia Igora Matoviča boli nešťastné, myslí si minister obrany Jaroslav Naď. Rokovania v Moskve a Maďarsku označil za dobeh témy. Z hľadiska zahraničnej politiky sú dôležité podľa neho vyjadrenia prezidentky, predsedu vlády a ministra zahraničných vecí. To ostatné treba brať v kontexte snahy o to, aby sme mali na Slovensku čo najviac vakcín.

Koaličná rošáda vytvorila podľa Naďa priestor na to, aby štvorlístok spoločne dovládol ďalšie tri roky. Verí, že Richard Sulík a Igor Matovič si nájdu cestu k sebe. Tvrdí, že hádzať celú zodpovednosť na Matoviča by bolo veľkým zjednodušením. Množstvo posledných konfliktov nebolo podľa ministra obrany spôsobených Matovičom. Vyriešenie koaličnej krízy znamená preňho hrubú čiaru. Priznal, že z ich sporov bol už znechutený. "Urobím všetko pre to, aby tých konflitkov bolo čo najmenej," povedal Naď.

K Matovičovmu rokovaniu v Moskve o Sputniku treba pristúpiť pragmaticky, povedal Naď. Myslí si, že je to dobeh témy, ktorej sa Matovič osobne venoval ako predseda vlády a dostal aj poverenie súčasného premiéra Eduarda Hegera, aby túto tému riešil a napomohol tomu, aby sme Sputnik V nemuseli vrátiť. Pripomenul, že na Slovensku je pol milióna ľudí, ktorí sa chcú očkovať Sputnikom V.

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok po príchode ruskej vakcíny na Slovensko povedal, že môže byť predmetom hybridnej informačnej vojny. "Netvárme sa, že sa takéto veci nedejú," povedal Naď v súvislosti tým, že vakcína Sputnik V púta pozornosť aj z hľadiska geopolitiky. "Ruská administratíva využíva tento nástroj na šírenie propagandy, na šírenie svojich záujmov," uviedol Naď s tým, že si to uvedomuje, no v súvislosti s vakcínou to "dáva preč", pretože je pre neho dôležité, aby sa na Slovensku zlepšilo pandemické prostredie.

Niektoré Matovičove vyjadrenie z uplynulého týždňa označil Naď za "nešťastné". Zahraničnú politiku robia prezidentka, predseda vlády, minister zahraničných vecí a čiastočne aj minister obrany, a je podľa neho dôležité, aké vyjadrenia majú títo predstavitelia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok