Heger tvrdí, že on poslal Matoviča do Maďarska

TA3 TASR
9.4.2021 13:44

Premiér Eduard Heger poveril ministra financií Igora Matoviča a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského preverením aktuálnej dostupnosti vakcín na trhu vrátane vakcíny Sputnik V. Súčasne poveril Matoviča, aby v Budapešti s maďarskými partnermi prerokoval možnosť posúdenia vakcíny Sputnik. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Heger tvrdí, že on poslal Matoviča do Maďarska
TASR/Jaroslav Novák

"Premiér Eduard Heger v záujme ochrany života a zdravia občanov má eminentný záujem na masívnej vakcinácii občanov, ktorá je podmienkou získania kolektívnej imunity. Rovnako vníma záujem občanov o očkovanie vakcínou Sputnik V," uviedol úrad s tým, že je preto povinnosťou štátu túto vakcínu zabezpečiť v požadovanom množstve a kvalite.

K piatkovému rokovaniu s maďarskými partnermi úrad uviedol, že Matovič má prerokovať možnosť posúdenia vakcíny Sputnik tak, aby sa vylúčili akékoľvek pochybnosti o transparentnosti a odbornosti testovania vakcíny. ÚV hovorí o snahe čím skôr zastaviť pandémiu a jej negatívne dôsledky na verejné financie SR.

Heger zároveň ubezpečuje, že na Slovensku sa budú povoľovať iba tie vakcíny, ktoré prejdú štandardným procesom schvaľovania v certifikovanom laboratóriu, prípadne budú mať povolenie Európskej liekovej agentúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok