Remišová reagovala na Matovičovu cestu: Je to jeho kompetencia

TA3 TASR
8.4.2021 13:10

Pre ministerku investícií a líderku Za ľudí Veroniku Remišovú je dôležitá dôvera v rámci koalície. Nemyslí si, že každý minister by mal informovať partnerov o pláne zahraničných ciest. Uviedla to v súvislosti s cestou ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) do Ruska. O tejto zahraničnej ceste ju vo štvrtok ráno telefonicky informoval premiér Eduard Heger (OĽANO).

Remišová reagovala na Matovičovu cestu: Je to jeho kompetencia
TASR/Jakub Kotian

"Pre mňa je veľmi dôležitá dôvera v rámci koalície, dôvera medzi koaličnými partnermi a ja skutočne nemám ambíciu, ani si nemyslím, že by to tak malo byť, aby som si teraz pýtala od každého jedného ministra plán jeho ciest do zahraničia," poznamenala Remišová. Pripustila však, že ide o citlivú tému, preto je dôležitá väčšia otvorenosť a väčšia informovanosť aj koaličných partnerov. Očakáva informácie o výsledkoch rokovaní.

Skonštatovala, že o tejto zahraničnej ceste ju informoval Heger. "Ak ho poveril predseda vlády takýmito rokovaniami, je to jeho kompetencia," skonštatovala. V súvislosti s cestou tiež dodala, že traja koaliční partneri nákup vakcíny Sputnik V schválili. "Ak momentálne chýbajú nejaké dokumenty z ruskej strany, treba to vyriešiť," myslí si.

V prípade ruskej vakcíny očakáva riešenie od Ministerstva zdravotníctva SR. Vie si predstaviť použitie vakcíny Sputnik v rámci klinickej štúdie, návrh však podľa jej slov musí prísť z rezortu zdravotníctva. Minister financií Matovič sa vo štvrtok v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrijevom. Rokovanie sa má podľa rezortu financií týkať vakcíny Sputnik V. "Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko," ozrejmilo ministerstvo.

"Akékoľvek pokútne a systematické snahy zabrániť tomu, aby sa Sputnik V na Slovensku mohol používať, z hĺbky duše odsudzujem a urobím všetko preto, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať," napísal Matovič na Facebooku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok