Matovič pôjde aj do Maďarska, prezradil Korčok. O ceste do Ruska sa dozvedel v stredu

TA3 TASR
8.4.2021 11:49

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) sa o ceste ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) do Ruska dozvedel v stredu od veľvyslanca v Moskve. Ocenil, že ho informoval aj premiér Eduard Heger a komunikoval aj s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽANO).

Korčok uviedol, že si to váži ako dobrý začiatok s novým predsedom vlády. Minister dodal, že rokovania sa majú týkať Sputnika. "Sputnik ja vnímam v tejto chvíli ako niečo, čo je vakcína, týka sa to zdravia, no a zároveň zdravotníctvo je kompetencia ministerstva zdravotníctva," uviedol.

Cesta nebola zatiaľ schválená vládou. Na tlačovej konferencii Korčok tiež informoval, že v piatok má Matovič rokovať v Maďarsku. Účel cesty nepozná.

Krátka odpoveď ministerstva zdravotníctva

"Ministerstvo zdravotníctva rešpektuje rozhodnutia akéhokoľvek člena vlády SR týkajúce sa pracovných ciest a rokovaní. V nadväznosti na komplexné závery budeme informovať o ďalšom postupe v tejto téme," uviedol v reakcii rezort zdravotníctva.

Minister financií Matovič sa vo štvrtok v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrijevom.

Rokovanie sa má podľa rezortu financií týkať vakcíny Sputnik V. "Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko," ozrejmilo ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok