Generálny prokurátor Žilinka exkluzívne na TA3 o záveroch vyšetrovania únosu Vietnamca

TA3
17.3.2021 14:20

K únosu vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha z Berlína do Vietnamu malo dôjsť v júli 2017. V prípade sa hovorilo aj o možnom zneužití slovenského vládneho špeciálu. Viac o prípade, o ktorom sa na Slovensku hovorí už niekoľko rokov, nám povie generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Generálny prokurátor Žilinka exkluzívne na TA3 o záveroch vyšetrovania únosu Vietnamca
TASR/Milan Kapusta

Generálny prokurátor Maroš Žilinka vysvetľoval postup vyšetrovania vo veci únosu vietnamského občana už aj na mimoriadnom zasadnutí Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Snažil sa zodpovedať otázky napríklad o lete, potenciálnom pobyte unesenej osoby na Slovensku, stretnutí s vtedajším ministrom vnútra a vietnamskej delegácie.

Poslanci, ktorí boli na výbore prítomní kládli generálnemu prokurátorovi aj ďalšie otázky. Podľa niektorých sú v prípade totiž ešte ďalšie otázniky. Gábor Grendel poukázal na to, že žiadna z krajín nedokáže odpovedať na otázku, ako sa dostal Vietnamec z Nemecka do svojej krajiny.

Podľa Mariána Saloňa sa však na výbore potvrdilo, že žiadny občan Slovenska sa nepodieľal na tomto prípade a nepotvrdila sa ani prítomnosť vietnamského občana na Slovensku.

Televízia TA3 dnes o 16.30 hod. odvysiela špeciálne štúdio s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom. Témou relácie budú závery vyšetrovania únosu vietnamského občana. Ako sa dostal Vietnamec z Nemecka do svojej krajiny a akú úlohu v tom zohralo Slovensko? Sledujte dnes naživo na TA3 s Rastislavom Ilievom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok