Jankovskej stav je stále zlý. Po víkende bude o nej rozhodovať súd

TA3 TASR
14.3.2021 10:23

Krajský súd v Trnave bude v pondelok popoludní rozhodovať o sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry voči minulotýždňovému rozhodnutiu Okresného súdu v Trenčíne, ktorý bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú v kauze prebratia baru Fatima nezobral do väzby.

Jankovskej stav je stále zlý. Po víkende bude o nej rozhodovať súd
TASR/Ján Krošlák (ilu)

Ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová, podľa príslušného paragrafu a zákona bude verejnosť zo zasadnutia vylúčená z dôvodu ochrany zdravia. "Bude však vyhotovený zvukový záznam z verejného zasadnutia, ktorý sa komukoľvek a bezodkladne sprístupní po skončení verejného zasadnutia," zdôraznila. Nie je isté, či sa Jankovská v pondelok zúčastní zasadnutia. Jej stav k piatku bol naďalej zlý a vyžadoval si hospitalizáciu na psychiatrii vo Fakultnej nemocnici Trenčín.

Sudca Okresného súdu v Trenčíne minulú nedeľu rozhodol o prepustení Jankovskej z policajného zadržania s tým, že má po prepustení nosiť monitorovací náramok. Zakázal jej styky a kontakty s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Jankovskej nainštalovali monitorovací náramok v pondelok 8. marca.

Monika Jankovská sa psychicky zrútila po tom, ako ju 4. marca po prepustení z väzby zo strany Najvyššieho súdu SR na slobodu opätovne zadržali.

Monika Jankovská je obvinená v akciách Búrka a Víchrica. Najnovšie zadržanie súviselo s kauzou prevodu trenčianskeho baru Fatima. Vo väzbe bola od marca minulého roka, keď NAKA zasahovala v rámci akcie Búrka 11. marca 2020. NAKA zadržala vtedy 13 sudcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok