Kauza Mýtnik: Podklady k vydaniu Suchobu má rezort diplomacie

TA3 TASR
12.3.2021 10:58

Ministerstvo spravodlivosti v stredu 10. 3. poskytlo skompletizované a superlegalizované extradičné dokumenty a žiadosť o vydanie Michala Suchobu slovenskému rezortu zahraničia. Ten ich má doručiť diplomatickou cestou príslušným orgánom v Spojených arabských emirátoch. Potvrdil to hovorca MS SR Peter Bubla. Podnikateľa Michala Suchobu, obvineného v rámci kauzy Mýtnik, zadržal Interpol 17. februára v Dubaji.

Kauza Mýtnik: Podklady k vydaniu Suchobu má rezort diplomacie
Interpol

"Následne dokumenty posúdia orgány SAE, prípadne budú požadovať doplňujúce informácie a následne by mali rozhodnúť a stanoviť prípadné podmienky vydania," spresnil hovorca. Dodal, že extradičná žiadosť musí byť zaslaná diplomatickou cestou z toho dôvodu, že medzi SR a SAE neexistuje bilaterálna zmluva a SAE nepristúpili k žiadnemu medzinárodnému dohovoru, ktorý by upravoval vyžiadanie na trestné konanie alebo výkon trestu odňatia slobody.

Medializované informácie, že mal byť Michal Suchoba po zadržaní prepustený, pričom mu bol zabavený slovenský pas, rezort spravodlivosti nepotvrdil. "Do dneška sme nedostali žiadnu oficiálnu informáciu o zmene statusu zadržania menovaného," uviedol Bubla.

ŠTS v rámci akcie Mýtnik poslal do väzby piatich obvinených. Konkrétne exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, podnikateľa Jozefa Brhela, jeho brata Petra Brhela, Janu Rovničanovú a tiež bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu. Obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok