Akcia Víchrica: Podnikateľa Zoroslava Kollára prepustil súd z väzby

TA3 TASR
5.3.2021 15:27

Špecializovaný trestný súd rozhodol o prepustení podnikateľa a konkurzného advokáta Zoroslava Kollára z väzby, potvrdil jeho obhajca Martin Berec.

Akcia Víchrica: Podnikateľa Zoroslava Kollára prepustil súd z väzby
TASR/Henrich Mišovič

Upozornil na to spravodajský portál Noviny.sk. Voči rozhodnutiu môže podať prokurátor do troch dní sťažnosť. Z väzby prepustili aj bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu Urbancovú.

"Vo vzťahu k uzneseniu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu Pezinok z 2. marca 2021, ktoré bolo dozorujúcemu prokurátorovi doručené 4. marca 2021, ktorým boli obvinené osoby Z. K. a J. U. prepustené z väzby, a ktorým bola nahradená ich väzba príslušnými inštitútmi podľa Trestného poriadku, mieni dozorujúci prokurátor podať v zákonnej lehote sťažnosť," spresnila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Zoroslav Kollár je vo väzbe od posledného októbrového dňa roku 2020. Do väzby ho zobral vtedy Špecializovaný trestný súd v Pezinku spoločne s bývalou podpredsedníčkou Najvyššieho súdu SR Jarmilou Urbancovou a expredsedom Okresného súdu Bratislava III Davidom Lindtnerom. Dôvodom väzobného stíhania trojice obvinenej z prijímania úplatku, prípadne zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, bola obava z možného ovplyvňovania svedkov, teda kolúzna väzba.

Následne v novembri 2020 Najvyšší súd SR zamietol ich sťažnosti voči väzobnému stíhaniu. Zároveň rozšíril jeho dôvody o väzbu preventívnu. Trojicu zadržala NAKA v rámci akcie Víchrica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok