Sulík žiada rekonštrukciu vlády: Premiér poštval proti sebe všetkých

TA3
3.3.2021 11:15

Predseda strany SaS a minister hospodárstva Richard Sulík informoval po rokovaní vlády o aktuálnej situácii v koalícii. Na mimoriadnych rokovaniach s poslancami strany SaS i so stranou Za ľudí sa rozprávali o ďalšom postupe. Podľa Sulíka čelíme vážnej situácii, strana podporí rekonštrukciu vlády.

Predčasné voľby nie, rekonštrukcia áno

"Takto nemôžeme ďalej fungovať, boj s pandémiou nezvládame. Premiér poštval proti sebe všetkých, médiá, prezidentku, koaličných partnerov i ľud, nemôžeme pred týmto zatvárať oči. Sme zásadne proti predčasným voľbám, nepodporíme ich, ale podporíme rekonštrukciu vlády," uviedol Richard Sulík na brífingu pred médiami.

Predčasné voľby by podľa neho nepriniesli lepšie zloženie vlády ani parlamentu pre spoločnosť. Deklaroval, že prípadné hlasovanie o skrátení volebného obdobia v NR SR nepodporia.

Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a líder SaS Richard Sulík sa o 15.00 h stretnú s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Riziko rozpadu

Na mimoriadnych rokovaniach so stranou Za ľudí sa rozprávali aj o tom, kde vidia priestor na zlepšenie. Podľa Sulíka ide o vážnu vec a chcú postupovať citlivo, avizoval stretnutia s predstaviteľmi Sme rodina i OĽANO. Nevylúčil ani stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Sulík má taktiež veľmi jasnú predstavu o tom, koho by si vedel predstaviť na stoličke premiéra, nechcel ju však konkretizovať.

Mimoriadna republiková rada a poslanecký klub mali diskutovať aj o tom, kto z vlády za čo nesie zodpovednosť a o možnostiach vyvodenia zodpovednosti. Predseda Richard Sulík nevylúčil diskusiu o odchode SaS z vládnej koalície. Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová označila riziko rozpadu vládnej koalície za reálne a avizovala potrebu prijať zásadné rozhodnutie v strane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok