Mám isté hranice, uviedol Kollár. Krajčí by podľa neho mal vyvodiť zodpovednosť

TA3
17.2.2021 20:37

Poslanec národnej rady Miroslav Kollár končí vo vládnej koalícii a vystupuje z poslaneckého klubu Za ľudí. Odchod z klubu vysvetlil tým, že svojím osobným postojom nechce komplikovať pozíciu strany v koalícii. o dôvodoch svojho rozhodnutia nám viac prezradil v Téme dňa.

"Z krajiny, ktorá bola najlepšia na svete v počte úmrtí na koronavírus, sme sa stali najhoršou krajinou na svete. Ako primátor Hlohovca žijem s ľuďmi a sú hranice, za ktorými už nechcem legitimizovať tento spôsob menežovania pandémie," uviedol Kollár. Dodal, že ako poslanec vyčerpal všetky interné prostriedky, ktorými by situáciu mohol zvrátiť. Zopakoval, že minister zdravotníctva Marek Krajčí by mal vyvodiť politickú zodpovednosť.

Peter Kremský (OĽANO) si myslí, že Kollár smeruje do inej strany a tvrdenia o počte obetí považuje za krycí manéver.. Podľa neho ide aj o vnútorný vývoj v strane Za ľudí, Kollár vraj smeroval preč z koalície už po neúspešnej kandidatúre na šéfa strany.

Nezaradený poslanec Richard Raši (Hlas-SD) opätovne navrhol, že vláda by mala podať demisiu a prezidentka by mala vymenovať dočasnú úradnícku vládu, ktorú by tvorili aj odborníci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok