Komisia skúmala incident Jankovskej, navštívila ústav v Bystrici

TA3 TASR
8.2.2021 19:27

Komisia rezortu spravodlivosti vykonala kontrolu v Ústave na výkon väzby Banská Bystrica vo veci incidentu väzobne stíhanej Moniky Jankovskej. "Predpokladáme, že závery by mali byť do pár dní. Následne bude možné o nich bližšie informovať," povedal hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

Hovorca spresnil, že obvinená je naďalej hospitalizovaná v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. 31. januára krátko predpoludním príslušníci z ústavu Banská Bystrica pri komunikácii s obvinenou spozorovali, že nereaguje obvyklým spôsobom. Obvinenú na základe odporučenia ústavného lekára vyšetrili vo Fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. Odtiaľ ju potom previezli do nemocnice v Trenčíne.

"Požitie nadmerného množstva liekov bolo s jej plným vedomím a s vedomím aj následkov, ktoré to môže mať. Môžem jednoznačne povedať, že je to akt zúfalstva,“ skonštatoval jej obhajca Peter Erdös po návšteve v nemocnici.

Bývalá štátna tajomníčka je vo väzbe od minuloročnej marcovej akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Búrka. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, 22. januára 2021 nevyhovel jej žiadosti o prepustenie z väzby.

Bývalá štátna tajomníčka je vo väzbe od minuloročnej marcovej akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Búrka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok