Smer pomôže Hlasu zbierať podpisy na referendum, rozošle petície

TA3 TASR
5.2.2021 14:50

K zberu podpisov sa prihlásil aj Smer-SD. Jeho predseda Robert Fico informoval, že jeho strana zabezpečí rozoslanie petičných hárkov občanom do poštových schránok. Bezplatne budú môcť vyplnený petičný hárok zaslať späť na určenú adresu. Deklaroval však, že chcú dosiahnuť občianske referendum a celá akcia má byť apolitická.

Šéf Smeru-SD chce osloviť štruktúry strany, aby sa zapojili do zberu podpisov. Deklaroval však, že chcú dosiahnuť občianske referendum a celá akcia má byť apolitická. Fico tiež tvrdí, že využiť sa budú dať aj podpisy, ktoré už vyzbierala mimoparlamentná SNS, ktorá s vlastnou petičnou akciou začala ešte minulý rok.

Petičný výbor za vyhlásenie referenda schválil znenie referendovej otázky o predčasných voľbách, podpisové hárky sú zverejnené na stránke www.referendum2021.sk. Informoval o tom zástupca petičného výboru Ervín Erdélyi. Líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini ocenil schválenie znenia petičného hárku a vyzval verejnosť, aby sa zapojila. Vyhlásil, že nejde o petíciu Hlasu-SD, ale o petíciu apolitického výboru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok