V niektorých okresoch sa bez testu nepohnete. Tu je ich zoznam

TA3 TASR
3.2.2021 07:38

Od stredy do nedele 7. 2. potrebujú obyvatelia viacerých okresov na vstup do zariadení, vrátane škôl a školských zariadení, negatívny PCR alebo antigénový test vykonaný najneskôr od 27. januára. Výnimku z testu majú deti do desať rokov alebo ľudia nad 65 rokov. Platia aj ďalšie výnimky. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva.

V niektorých okresoch sa bez testu nepohnete. Tu je ich zoznam
TASR/František Iván (ilu)

Nariadenie sa týka okresov Dunajská Streda, Topoľčany, Hlohovec, Partizánske, Šaľa, Komárno, Revúca, Galanta, Brezno, Levice, Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Žarnovica, Medzilaborce, Košice – okolie, Nové Zámky, Trebišov, Rožňava, Krupina, Malacky, Pezinok, Žiar nad Hronom, Poltár, Trnava, Bytča, Senec, Humenné, Košice, Snina, Detva, Nové Mesto nad Váhom, Senica, Prievidza a Zvolen.

Vyhláška stanovuje, že aj vstup do priestorov zamestnávateľa je v spomínaných okresoch podmienený negatívnym výsledkom RT-PCR alebo antigénového testu vykonaného od 27. januára.

Zákaz sa netýka zamestnancov, ktorí už ochorenie COVID-19 prekonali v posledných troch mesiacoch.

Výsledok testu alebo iný doklad, ktorý oprávňuje vstup do prevádzok alebo do priestorov zamestnávateľa, musia ľudia na požiadanie predložiť a prevádzkovatelia, respektíve zamestnávatelia, majú oprávnenie doň nahliadnuť.

Negatívny test netreba pri vstupe do predajní potravín, drogérie či lekární. Ďalšie výnimky upravuje vyhláška hlavného hygienika SR.

Nariadenie sa týka týchto okresov
Dunajská Streda,
Topoľčany,
Hlohovec,
Partizánske,
Šaľa,
Komárno,
Revúca,
Galanta,
Brezno,
Levice,
Zlaté Moravce,
Bánovce nad Bebravou,
Žarnovica,
Medzilaborce,
Košice – okolie,
Nové Zámky,
Trebišov,
Rožňava,
Krupina,
Malacky,
Pezinok,
Žiar nad Hronom,
Poltár,
Trnava,
Bytča,
Senec,
Humenné,
Košice,
Snina,
Detva,
Nové Mesto nad Váhom,
Senica,
Prievidza a Zvolen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok