Zverejnili nahrávku z vlády. Vypočujte si, ako reagoval Sulík

TA3 TASR
13.1.2021 18:16

Vláda zverejnila zvukovú nahrávku z časti pondelkového rokovania kabinetu, ktorá sa týkala plošného testovania. Schválenie tohto návrhu bolo dodatočným bodom stredajšieho rokovania.

Zverejnenie časti zvukového záznamu zo 65. rokovania vlády navrhol minister obrany Jaroslav Naď. Už pred rokovaním kabinetu novinárov informoval, že iniciatívne otvorí otázku, ktorá sa týka vyjadrovania ministra hospodárstva SR a podpredsedu vlády Richarda Sulíka, vrátane zámeru ďalšieho plošného testovania.

Naď tvrdí, že Sulík s návrhom predsedu vlády Igora Matoviča v pondelok explicitne súhlasil. Následne sa z médií dozvedel, že vicepremiér je proti plošnému testovaniu. "Stalo sa to x-krát, na vláde bolo povedané niečo, čo bolo potom mediálne prezentované inak zo strany Sulíka," povedal k tomu Naď s tým, že jeho "to už prestáva baviť".

Šesťminútovú nahrávku z rokovania vlády si môžete vypočuť tu.

Richard Sulík na celú kauzu reagoval s tým, že ide o nedorozumenie. Vysvetlenie, ktoré minister hospodárstva poskytol v stredu verejnosti, vníma premiér ako rétoriku, ktorá nie je v súlade s pravdou. Matovič odporúča ľuďom vypočuť si zverejnenú nahrávku z pondelkového rokovania vlády a posúdiť, či naozaj došlo k nedorozumeniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok