Biskupi prehovorili o očkovaní: Slabých nesmú nechať bokom

TA3 SITA
8.12.2020 12:45

Slovenskí biskupi dúfajú v skorú dostupnosť čo najlepšej vakcíny na COVID-19, a to z hľadiska etického hodnotenia či z pohľadu primeranej účinnosti a bezpečnosti. Zdôrazňujú zároveň potrebu spravodlivého sprístupnenia vakcinácie pre všetky skupiny obyvateľstva, najmä pre tých, ktorí sú ochorením najviac zasiahnutí.

Biskupi prehovorili o očkovaní: Slabých nesmú nechať bokom
TASR/Roman Hanc (ilu)

Vo svojom stanovisku k očkovaniu proti COVID-19 to uvádza Konferencia biskupov Slovenska. Ochrana života a zdravia je podľa KBS vážnou morálnou povinnosťou, ktorá zahŕňa aj riadne otvorené a schválené očkovacie programy. „V snahe vyvinúť účinné prostriedky proti ochoreniu COVID-19 sa v uplynulých mesiacoch dosiaľ bezprecedentným spôsobom skoncentrovalo a podporilo celosvetové úsilie vedy a výskumu. Toto úsilie katolícka cirkev vníma ako veľmi cenné a prospešné,“ uvádza v stanovisku KBS.

Dodáva, že pápež František vo svojom príhovore ku Generálnemu zhromaždeniu Organizácie Spojených národov 25. septembra zdôraznil, že vakcíny proti COVID-19, ako aj technológie na liečbu tohto ochorenia musia byť k dispozícii pre všetkých. Chudobní a zraniteľní podľa pápeža nesmú zostať vylúčení len preto, že nemajú moc a ekonomické zdroje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok