To, čo predviedol, bolo nenormálne. Naď žiada odchod Kollára

TA3 SITA
29.10.2020 11:52

Minister obrany Jaroslav Naď vyzval Slovenskú lekársku komoru, aby vymenila svojho šéfa. Mnoho lekárov sa podľa Naďa hanbí za to, čo povedal prezident lekárskej komory Marián Kollár na tlačovej konferencii. Ten vyzval vládu, aby ešte raz zvážila celoplošné testovanie. Kollár tiež uviedol, že má vážne obavy, že rozhodnutie o plošnom testovaní nebolo vôbec odborné.

Minister obrany pritom na tlačovej konferencii konštatoval, že prezident lekárskej komory dva dni predtým nehlasoval proti celoplošnému testovaniu, ale "loboval za súkromné spoločnosti, aby mohli robiť testy"Člen komory Ernest Sivík tiež konštatoval, že úmrtnosť na COVID-19 je na úrovni chrípky. "Nie, COVID nie je chrípka a ľudia, ktorí umierajú každý deň, umierajú preto, že takí ľudia ako doktor Kollár, sa pozerajú na svoju peňaženku a nie na to, čo sa deje v nemocniciach," dodal minister obrany.

Naď vyzval všetkých 'slušných' lekárov, zdravotné sestry a zdravotnícky personál, aby sa postavili za predstaviteľov vlády. "To, čo predviedol včera pán Kollár, bolo nenormálne," tvrdí.

Jaroslav Naď vyzval všetkých 'slušných' lekárov, zdravotné sestry a zdravotnícky personál, aby sa postavili za predstaviteľov vlády. "To, čo predviedol včera pán Kollár, bolo nenormálne," uzavrel. Predseda vlády Igor Matovič na vyjadrenia lekárskej komory reagoval tým, že mu "vybilo poistky".

"Chceme naozaj prikladať akúkoľvek váhu slovám týchto bludárov? Tu ide prezident Slovenskej lekárskej komory odkazovať lekárom a zdravotným sestrám, že nepotrebujú rúška a ochranné prostriedky, lebo my tu bojujeme s chrípkou? Po takomto tvrdení akýkoľvek názor tohto človeka nemá pre mňa absolútne žiadnu váhu," dodal premiér.

Prezident SLK Marián Kollár: "Hľadá sa vinník vážnej situácie, mám ním byť ja. Som na to zvyknutý. Nikdy som nekolaboroval so žiadnou vládou, vždy som bojoval za lepšie zdravotníctvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok