Preveria, či dievčatá dostávali drogy za to, že chválili Čistý deň

TA3 SITA
29.9.2020 12:47

Polícia musí preveriť, či v zariadení Čistý deň nedostávali drogy dve dievčatá, aby pred médiami uvedené resocializačné centrum chválili. Vyplýva to z uznesenia galantskej prokuratúry.

Preveria, či dievčatá dostávali drogy za to, že chválili Čistý deň
SITA/Marko Erd

Sime dochádza matroš

Aktuality, ktoré o posune v prípade informovali, uvádzajú, že hoci sa takéto podozrenia objavili už skôr, vyšetrovateľ krajskej polície v Trnave ich odmietol riešiť. Postup vyšetrovateľa vraj začiatkom septembra tvrdo skritizovala Okresná prokuratúra v Galante. V čase vrcholiacej kauzy okolo resocializačného zariadenia Čistý deň verejne vystúpili dve jeho bývalé chovankyne Simona a Tamara. Najskôr ostro prehovorili proti Čistému dňu, neskôr však svoju výpoveď otočili a zastávali sa šéfov zariadenia, teda manželov Tománkovcov.

„Trestné oznámenie pre podozrenie z držania a obchodovania so psychotropnými látkami podala na Čistý deň začiatkom roka Natália Blahová. Práve táto bývalá poslankyňa ešte v septembri 2016 upozornila vo svojom blogu na situáciu v Čistom dni,“ píšu Aktuality. Spoluzakladateľka resocializačného zariadenia Zuzana Miková Tománková mala počas kauzy komunikovať s Marianom Kočnerom a upozorniť ho na problémy s jednou z klientiek, so spomínanou Simonou. „Sime dochádza matroš, hysterčí, chce odísť,“ napísala konkrétne.

Sex so 14-ročnou chovankyňou

O dianí v resocializačnom zariadení podľa portálu zatiaľ vypovedajú dva rozsudky vynesené nad mužmi, ktorí v zariadení pôsobili. „Bývalému zamestnancovi Čistého dňa vymeral súd za sex s vtedy 14-ročnou chovankyňou päť rokov, štyri mesiace a pokutu 500 eur. Niekdajší šéf zariadenia, Peter Tománek, v tejto súvislosti hovoril o takzvanom sexe na rozlúčku. Bývalý psychológ dostal za sex s troma neplnoletými klientkami počas terénneho pobytu na chate trojročnú podmienku,“ uvádza portál.

Resocializačné zariadenie Čistý deň na čele s manželmi Tománkovcami, kde sa na návrh kolízneho opatrovníka a rozhodnutia súdu liečili deti závislé od drog, už dnes nefunguje. Po prevalení škandálu prišlo o akreditáciu. „Trnavský súd však začiatkom leta rozhodol, že odobratie akreditácie sa udialo v rozpore so zákonom. Ministerstvo práce potvrdilo, že sa proti rozhodnutiu odvolalo,“ píše portál. Dodáva, že Peter Tománek sa zatiaľ zamestnal v súkromnom resocializačnom zariadení v Krupine, do ktorého Ústredie práce poslalo státisícovú dotáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok