Kotleba si odmietol dať v televízii rúško, Šeliga podáva podnet

TA3 SITA
27.9.2020 15:24

Podpredseda národnej rady Juraj Šeliga podáva na Mariana Kotlebu podnet na Úrad verejného zdravotníctva a Okresný úrad v Bratislave za to, že si v diskusnej relácii RTVS odmietol nasadiť rúško. Ako napísal vo svojom profile na sociálnej sieti, zvažuje aj podanie trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.

Kotleba si odmietol dať v televízii rúško, Šeliga podáva podnet
SITA/Branislav Bibel

„Nerozumiem RTVS, že nepožiadala Mariana Kotlebu, aby opustil nahrávacie štúdio, keďže vedome porušuje nariadenie hlavného hygienika a Úradu verejného zdravia SR a svojím konaním ohrozuje zdravie celého štábu. Azda netreba pripomínať, že práve poslanec za ĽSNS bol pozitívne testovaný na COVID-19," uviedol Šeliga.

Považuje to za arogantné a sebecké správanie. „Poslanci majú ísť príkladom. Všetci nosíme rúška v diskusných reláciách, nielen preto, aby sme chránili ľudí okolo nás, ale aj preto, aby sme išli príkladom," ozrejmil podpredseda parlamentu. Verejnoprávna televízia sa divákom, ktorých Kotlebovo správanie pohoršilo, ospravedlnila. Kotlebu na predpis viackrát upozornili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok