Ako člen komanda mal sledovať Kuciaka. Obvinili expolicajta

TA3 TASR
17.9.2020 09:39

Inšpekcia obvinila člena komanda, ktoré sledovalo Jána Kuciaka.

Ako člen komanda mal sledovať Kuciaka. Obvinili expolicajta
SITA/Branislav Bibel

Na pokyn Kočnera

Informovali o tom Aktuality. Ako zamestnanec daňových kriminalistov sledoval novinára Kuciaka až k jeho domu vo Veľkej Mači. V prípade úkladnej vraždy bol Štefan Mlynarčík len svedkom, aktuálne je však sám obvinený. V inom prípade.

Ako ďalej informujú Aktuality.sk, Mlynarčík bol do marca tohto roka policajným vyšetrovateľom. V zbore skončil takmer rok po tom, čo vyšlo najavo, že bol členom komanda, ktoré na pokyn Mariana Kočnera sledovalo novinárov a politikov pred vraždou Jána Kuciaka. Aktuálne obvinenie Mlynarčíka však nesúvisí s prácou komanda, ale s jeho počínaním v radoch polície. A to má podľa zistení policajnej inšpekcie ďaleko od etiky aj zákonnosti. Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby ho obvinil z prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a prečinu porušovania tajomstva prepravovaných správ.

Nahral si svojho kolegu

Obvinenie 41-ročného expolicajta pre Aktuality potvrdila Petra Friese z komunikačného odboru rezortu vnútra. „Obvinený mal ako vyšetrovateľ jedného z okresných riaditeľstiev Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave neoprávneným spôsobom získať informácie o priebehu vyšetrovania svojho kolegu. Tieto následne poskytol osobe, ktorá ich chcela využiť vo svoj prospech na účely trestného konania, ktoré sa jej týkalo,“ vysvetlila pre Aktuality.

Skutku sa mal podľa informácií portálu dopustiť na pracovisku. „Nahral si svojho kolegu vyšetrovateľa priamo v kancelárii počas výsluchu svedka. Nahrávku následne poskytol obvinenému, ktorého poznal. Mlynarčíkovi hrozí v prípade dokázania viny až päť rokov väzenia,“ píšu Aktuality.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok