Ako to bolo s oslobodením Kočnera? Informácie sú vraj nepravdivé

TA3 SITA
8.9.2020 14:27

Verdikt Špecializovaného trestného súdu, ktorý okrem iného oslobodil Mariana Kočnera a jeho údajnú "volavku" Alenu Zsuzsovú, vyvolal na Slovensku búrlivé reakcie. Po rozsudku sa objavili informácie, podľa ktorých dvaja sudcovia v senáte prehlasovali predsedníčku. Šéf ŠTS Ján Hrubala reagoval.

Ako to bolo s oslobodením Kočnera? Informácie sú vraj nepravdivé
SITA/AP

Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová oznámila, že medializované informácie o hlasovaní sudcov pri rozsudku v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sú nepravdivé. Uviedol to predseda ŠTS Ján Hrubala. Médiá po rozsudku informovali o tom, že členovia senátu Ivan Matel a Rastislav Stieranka vo veci neviny Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej prehlasovali predsedníčku. O stanovisku predsedu súdu informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako dodal Hrubala, Sabová ho zároveň požiadala, aby zamedzil šíreniu nepravdivých správ zo súdneho spisu. „Zdôrazňujem, že výsledky hlasovania o rozsudku v trestných veciach sú zo zákona tajné. Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov. Žiadam preto médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení,“ uzavrel predseda ŠTS.

Šéf ŠTS Ján Hrubala zároveň uviedol, že predsedníčka senátu Ružena Sabová ho požiadala, aby zamedzil šíreniu nepravdivých správ zo súdneho spisu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok