Nakazila sa hlavná hygienička ČR, minister musel do izolácie

TA3 ČTK TASR
2.9.2020 14:30

Česká hlavná hygienička Jarmila Rážová sa nakazila koronavírusom. Rážová sa pracovne stretávala s Andrejom Babišom aj ministrami jeho vlády. Premiér sa napokon karanténe vyhol, do izolácie však musel minister zdravotníctva.

Nakazila sa hlavná hygienička ČR, minister musel do izolácie
TASR (Ilu)

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch aj ďalší pracovníci jeho rezortu, ktorí boli v kontakte s hlavnou hygieničkou ČR Jarmilou Rážovou nakazenou novým koronavírusom, išli do karantény a v priebehu dňa podstúpia tiež testy na prítomnosť ochorenia COVID-19. Karanténa sa však nakoniec netýka premiéra Andreja Babiša ani ďalších zamestnancov úradu vlády, ktorí sa s Rážovou tiež stretli, píše spravodajský portál iDNES.cz.     

Časť pracovníkov ministerstva zdravotníctva bude z preventívnych dôvodov pracovať z domova. Testy podstúpia tí, ktorí s ňou boli dlhšie než 15 minút, čo sa okrem iných týka aj premiéra Andreja Babiša.     

Babišovi ani ďalším ľuďom z úradu vlády, ktorí sa s Rážovou stretli, však karanténa nehrozí. Rozhodla o tom riaditeľka pražskej hygienickej stanice Zdeňka Jágrová. Pri rokovaní totiž sedeli v dostatočnej vzdialenosti a dodržali aj ďalšie preventívne opatrenia. Premiér preto svoj ďalší program nemení. "Takmer všade nosím respirátor, v miestnosti sa vetralo a boli tam aj vysoké stropy," uviedol Babiš.     

Podľa ministerstva zdravotníctva sa nachádza Rážová v domácej izolácii. Hygienici momentálne hľadajú osoby, ktoré boli s Rážovou v dlhšom a bližšom kontakte. To sa týka napríklad aj novinárov, ktorí sa zúčastnil na akcii, kde bola predstavovaná aplikácia eRouška. Práve na tejto akcii bola prítomná aj hlavná hygienička.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok