Zadržali kandidátku do parlamentu, ktorá mala variť pervitín

TA3 TASR SITA
24.8.2020 11:27

Počas akcie Venal, ktorá bola podľa polície jednou z najväčších protidrogových akcií v histórii Slovenska, zadržali aj ženu, ktorá údajne varila v Seredi pervitín. Podľa medializovaných informácií je neúspešnou političkou, ktorá kandidovala do parlamentu za stranu Štefana Harabina Vlasť.

Zadržali kandidátku do parlamentu, ktorá mala variť pervitín
PZ SR

Podľa Denníka N, ktorý sa odvoláva na Tvnoviny, ide o Gabrielu Kučerovú.

V rámci úspešných policajných akcií Venal, zameraných na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy, polícia dovedna za dva roky obvinila 56 osôb. Ide o jednu z najrozsiahlejších akcií v histórii SR zameraných na boj s drogovou trestnou činnosťou páchanou zločineckými skupinami, uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Zločinecké skupiny sa zaoberali prevažne výrobou a predajom metamfetamínu a predajom kokaínu. "Vzhľadom na množstvo zadokumentovaného metamfetamínu v uvedených akciách, ktorý bol  vyrobený a predaný na území SR, ako aj jeho hodnotu, taktiež počet obvinených osôb je možné uviesť, že ide o najrozsiahlejšiu akciu zameranú na boj s drogovou trestnou činnosťou páchanou zločineckými skupinami v histórii SR," objasnil Slivka.

V rámci prvej akcie Venal, ktorá sa uskutočnila v decembri 2018, obvinili 19 osôb v čase realizácie. Následne vzniesli obvinenie voči ďalším desiatim osobám. Počas trvania akcie Venal 2 obvinili celkom 20 osôb. V rámci akcie Venal 3 to bolo celkom šesť osôb. Napokon v rámci akcie Venal 4, ktorá sa uskutočnila 17. augusta, obvinili dovedna 14 osôb. Trinásť osôb obvinili v dvoch akciách.

Medzi obvinenými sú okrem neúspešnej političky aj policajt, pracovník kriminálneho úradu finančnej správy či bývalý policajt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok