Ohniskom nákazy je firma s pracoviskami na viacerých miestach SR

TA3 SITA
19.8.2020 12:27

Podstatná časť zo stovky potvrdených prípadov nákazy za utorňajší deň bola zaznamenaná vo firme, ktorá má pracoviská v územnej pôsobnosti regionálnych úradov verejného zdravotníctva v Bratislave, Trnave a Galante. Minister zdravotníctva Marek Krajčí odmietol povedať, o koho ide, podľa medializovaných správ však ide o poľnohospodársku firmu.

Ohniskom nákazy je firma s pracoviskami na viacerých miestach SR
SITA/AP (Ilustračná fotografia)

„Zväčša ide o sezónnych pracovníkov zo zahraničia. Na jednotlivých pracoviskách bolo doteraz potvrdených spolu viac ako 30 pozitívnych prípadov zo stoviek už testovaných zamestnancov. Dnes (streda) a počas najbližších dní je naplánované testovanie ďalších zamestnancov, vrátane externej dopravnej obsluhy,“ uviedol úrad s tým, že sa dá očakávať, že počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom bude ešte rásť.

Spoločnosťou, v ktorej zistili desiatky infikovaných, je poľnohospodárska firma AgroMačaj. Informovala o tom JOJ. Potvrdili v nej viac ako 30 prípadov. Má ísť o pracovníkov z Ukrajiny.

V ostatných prípadoch početnejšieho šírenia nákazy v pôsobnosti regionálnych Úradov verejného zdravotníctva so sídlom v Dunajskej Strede, Žiline a Prešove ide o aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov z už identifikovaných a monitorovaných ohnísk nákazy. „V niektorých prípadoch sme zaznamenali aj sporadický výskyt prípadov ochorenia Covid-19, epidemiologické vyšetrovanie v týchto prípadoch naďalej pokračuje,“ dodal úrad.

Počet ľudí nakazených koronavírusom tak na Slovensku stúpol na 3 022. Uplynulý deň urobili laboratóriá 3 684 testov, spolu doposiaľ otestovali 300 586 vzoriek. Pribudli dve úmrtia, vyliečilo sa 17 pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na číslo 1 997. Sedemdňový kĺzavý medián má hodnotu 49.

Na Slovensku podľa úradu v súčasnosti nezaznamenávame komunitné šírenie ochorenia Covid-19, ide o lokálne ohraničené ohniská nákazy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok