Minister zdravotníctva má zlé správy. Druhá vlna bude výraznejšia

TA3 TASR
19.8.2020 10:14

Na Slovensku pribudlo až sto nových prípadov nákazy, čo je jeden z najväčších denných prírastkov od začiatku pandémie. Minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý prezradil o nových prípadoch viac, má zlé správy. Druhá vlna bude výraznejšia ako tá prvá, situácia sa zhoršuje u nás aj všade okolo.

Čo sa týka nových prípadov nákazy, ide o 52 mužov a 48 žien vo veku od piatich do 98 rokov. Na JIS sú momentálne štyria ľudia, aktívnych prípadov je na Slovensku momentálne 992. "Bol som prvý, ktorý túto pandémiu niekedy v marci nazval najväčšou za posledných sto rokov," pripomenul Krajčí s tým, že druhá vlna bude podľa neho výraznejšia ako bola tá prvá. Minister vyzval ľudí na zodpovednosť a na dodržiavanie hygienických nariadení.

Krajčí nemá dobré správy ani v súvislosti s Chorvátskom, kam sa ešte chystá množstvo Slovákov. Situácia v krajine sa zhoršila, vírus potvrdili napríklad aj na trhovisku v Makarskej. Dovolenku v tejto krajine treba zvážiť.

Pod vyšší počet pozitívne testovaných sa podľa Krajčího podpisuje aj fakt, že počas víkendu sa testuje menej a na začiatku pracovného týdňa sa intenzívnejšie dohľadávajú kontakty s pozitívne testovanými. Preto podľa neho jedno číslo nie je úplne smerodajné. v každom prípade je presvedčený, že štatistiky potvrdzujú, že nastala druhá vlna pandémie nového koronavírusu.

Na Slovensku pribudlo 100 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 3684 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3022 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

Marek Krajčí: "Vzhľadom na uvoľnené opatrenia je možné očakávať, že druhá vlna pandémie bude minimálne na Slovensku, čo sa týka početnosti prípadov a hospitalizovaných ľudí, výraznejšia ako prvá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok