Jankovská neuspela, zostane za mrežami. Cvikovej súd vyhovel

TA3 TASR SITA
5.8.2020 13:38

Bývalá štátna tajomníčka a sudkyňa Monika Jankovská, ktorá je po policajnej akcii Búrka mesiace za mrežami, nepochodila so žiadosťou o prepustenie. ŠTS však prepustil jej niekdajšiu kolegyňu Denisu Cvikovú.

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za stranu Smer-SD Monika Jankovská zostáva vo väzbe a sudkyňa Denisa Cviková bude z väzby prepustená. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu. Ako informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, sudca obvinenej Jankovskej väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a neprijal peňažnú záruku za nahradenie väzby. 

Podľa sudcu u obvinenej Denisy Cvikovej zanikli formálne dôvody väzby. „Počas prebiehajúceho vyšetrovania sa tieto dôvody väzby neposilnili a najmä boli vykonané všetky úkony vo vzťahu k podozreniu z trestnej činnosti dávanej jej za vinu. Vo vzťahu k jej osobe a podozreniu z trestnej činnosti neboli zistené žiadne nové skutočnosti ani výpoveďou svedka Vladimíra S. vykonanou po vznesení obvinenia,“ konštatoval sudca.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. „Proti tomuto uzneseniu je prípustná sťažnosť, ktorá sa podáva do troch pracovných dní od jeho oznámenia. Sťažnosť prokurátora má odkladný účinok,“ doplnila Kudjáková. Obhajca Jankovskej avizoval po ukončení rozhodovania podanie sťažnosti a podobne sa vyjadril aj prokurátor k rozhodnutiu o prepustení Cvikovej.

Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú a sudkyňu Denisu Cvikovú zadržali v marci spolu s ďalšími sudcami počas policajnej akcie Búrka pre podozrenia z korupcie. Národná kriminálna agentúra v tejto kauze obvinila 18 osôb a z nich 13 sudcov, pričom niektorí sú stíhaní na slobode, iní väzobne.

Monika Jankovská aj Denisa Cviková sú obvinené z úplatkárstva v rámci akcie Búrka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok