Legitímne, reagujú advokáti. Rozsudok v kauze Kuciak odložili

TA3 TASR
4.8.2020 18:06

Zrušenie stredajšieho pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciak na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku označili advokát obžalovaného Mariana Kočnera Marek Para a advokát poškodených Daniel Lipšic za legitímne rozhodnutie senátu. Vzhľadom na závažnosť danej veci považujú predĺženie lehoty na rozhodovanie senátu za pochopiteľné. Novým termínom hlavného pojednávania je 3. september.

"Beriem na vedomie, pokiaľ senát potrebuje dlhší čas," skonštatoval Lipšic s tým, že je aj dovolenkové obdobie a nevníma to nijako dramaticky. "Pôjde o veľmi dôležitý rozsudok v danej veci, takže som presvedčený, že všetci členovia senátu sa potrebujú dôkladne pripraviť, ale aj prediskutovať rozhodnutie vo veci," zdôraznil.

Para poukázal na to, že v zákone je poriadková lehota, ktorá určuje dobu predpokladanú ako nevyhnutnú pre poradu senátu, ale podľa vlastnej úvahy si ju môže predĺžiť, ako sa stalo aj v tomto prípade. "Vzhľadom na okolnosti veci a závažnosť konania je doba do 3. 9. primeraná a nie je neobvyklá ani nezvyčajná," povedal Para s tým, že 3. septembra je možné očakávať vynesenie rozsudku.

Predsedníčka senátu ŠTS Ružena Sabová zrušila stredajší (5. 8.) termín pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka z dôvodu nutnosti pokračovania porady senátu o pripravovanom rozsudku. Novým termínom hlavného pojednávania je 3. september. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok