Banky sú nažraté, tvrdí Fico. Žiada zverejniť dohodu s vládou

TA3 SITA
13.7.2020 14:33

Strana Smer-SD žiada ministra financií Eduarda Hegera, aby zverejnil výklad dohody medzi bankami a vládou. "O ministrovi financií mám veľké pochybnosti. Buď je úplne mimo, čo je nebezpečné, alebo to robí úmyselne, čo je ešte nebezpečnejšie," povedal predseda Smeru Robert Fico.

Banky sú nažraté, tvrdí Fico. Žiada zverejniť dohodu s vládou
SITA/Branislav Bibel

Na ministerstve financií prevláda podľa Fica miera amaterizmu a najviac na tejto pandémii na Slovensku zarobia banky.

Už vlani banky zarobili niekoľko sto miliónov eur, v tomto roku zarábajú podľa Fica aj na odklade splátok, zvyšujú bankové poplatky a zarábajú aj na tom, že im štát odpustil bankový odvod. Peniaze treba podľa neho brať tam kde sú a nie tam kde nie sú. "Banky, ktoré majú stámilionové zisky, im nielenže neberú, ale im aj pridávajú." Len v tomto roku bude bankám odpustené na bankovom odvode 150 mil. eur. "Vláda odpúšťa bankám, ktoré sú nažraté až po krk," upozorňuje Fico.

To, že sa bankám na Slovensku darí, povedal na tlačovej konferencii aj bývalý minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). "Bankám sa na Slovensku darí. Minuloročný hrubý zisk 804 mil. eur bol za posledných deväť rokov vôbec najvyšší," skonštatoval Kamenický.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok