Nezáväzný flirt. Zsuzsová opisovala, aký má vzťah s Kočnerom

TA3 SITA
29.6.2020 11:52

SMS správy ako aj telefonický hovor medzi obžalovanou Alenou Zsuzsovou a právoplatne odsúdeným Zoltánom Andruskóm odzneli v pondelok ako dôkazy v kauze vraždy Jána Kuciaka na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Komunikácia zo septembra 2018 bola prevažne v maďarčine a dvojica sa bavila o peniazoch.

Žiadala ho o stretnutie

"Nevieš pochopiť, že to nie sú moje peniaze a nedávaš ich mne. Ja som žiadala pôžičku a dala som ju tebe," napísala 17. septembra 2018 Alena Zsuzsová Andruskóovi. "Nevieš pochopiť ani to, že kamarát sa takto nespráva," písala mu inokedy. Zároveň ho opakovane žiadala o stretnutie. "Ja už celé dni čakám, nie si schopný ani odpovedať," napísala Andruskóvi.

Obžalovaná v rámci svojho vyjadrenia k dôkazu uviedla, že dokazuje, že Andruskó jej ešte v septembri 2018 pred svojim zadržaním dlhoval peniaze. Taktiež sa podľa nej týmto vyvracia argument obžaloby, že zorganizovaním vraždy Kuciaka vo februári 2018 si u nej "odpracoval dlh". "Žiadnu vraždu som si neobjednala, žiadnu vraždu si on neodrobil," povedala. Obžalovaný Marian Kočner vo svojom vyjadrení uviedol, že Andruskó v súvislosti s touto komunikáciou tvrdil, že sa uskutočnila vo februári 2018. "Pán Andruskó sa pomýlil o sedem mesiacov," skonštatoval.

Na súde Zsuszová odpovedala aj na otázku, aký má vzťah s Marianom Kočnerom. O milenecký vzťah podľa Zsuzsovej nešlo. Označila ho za "nezáväzný flirt", ktorý sa mal skončiť. Kočner tak podľa nej zisťoval, akým je človekom a či nie je "zlatokopka".

Zmätočná a účelová

Zsuzsovej výpoveď označil splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic za účelovú, zmätočnú a v rozpore s jej predchádzajúcimi výpoveďami. „Zoltán Andruskó nemal motiváciu vo vzťahu k nej klamať. On nevedel, aké ďalšie dôkazy sa nájdu počas vyšetrovania, čiže by veľmi riskoval, keby označil ju ako jednu z objednávateliek, a potom by sa ukázalo, že to bolo celé naopak,“ myslí si Lipšic.

Lipšic poukázal na to, že Andruskó mal so Zsuzsovou kamarátsky vzťah a nemal dôvod si o nej vymýšľať. Na nezrovnalosti vo výpovedi Zsuzsová odmietla Lipšicovi odpovedať. „Tebe neodpoviem na nič,“ reagovala. Rovnako tak odmietla odpovedať na otázky splnomocnenca Zlatice Kušnírovej Romana Kvasnicu.

Trojica vinu popiera

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian Kočner, jeho známa Alena Zsuzsová a bývalý policajt Tomáš Szabó. Všetci traja svoju vinu popierajú. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára. Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia.

Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Kočnera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok