Kollár by mal pre diplomovku odstúpiť, myslí si minister Mičovský

TA3 TASR
24.6.2020 11:21

Šéf Sme rodina Boris Kollár by mal odstúpiť z funkcie predsedu NR SR, tvrdí minister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Podľa ministra by totiž Kollár mal pre kauzu svojej diplomovej práce vyvodiť politickú zodpovednosť, pretože takýto problém nie je možné prejsť mlčaním.

Kollár by mal pre diplomovku odstúpiť, myslí si minister Mičovský
SITA/Jana Birošová

"Ak sa to potvrdí, nemal by byť predsedom parlamentu," uviedol Mičovský pred stredajším rokovaním vlády. Priznal, že je z medializovaných zistení sklamaný. "Nemožno to prejsť len tak mlčaním, budem sa na to pýtať," povedal.

Minister práce Milan Krajniak pred rokovaním kabinetu uviedol, že jeho stranícky šéf situáciu dôveryhodne vysvetlil. Poukázal pritom na to, že Kollárova diplomová práca splnila podmienky na záverečnú skúšku. "Myslím, že pán Kollár v utorok (23. 6.) ukázal oficiálny výstup z hodnotiaceho testu diplomových prác a výstup bol v poriadku," zopakoval niekoľkokrát. Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa ku kauze nevyjadril. "Nemám o tom bližšie informácie," argumentoval.

Podľa medializovaných informácií mal Kollár popri svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal. Ten ju podľa Denníka N nedal Kollárovi prerobiť, ale umožnil mu v roku 2015 získať magisterský diplom na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Denník označil Kollárovu 58-stranovú prácu za plagiát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok