Prezidentka zrušila svoj program, je v domácej karanténe

TA3 SITA TASR
24.6.2020 07:43

Prezidentka Zuzana Čaputová zrušila svoj program. Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec. Jeden zo zamestnancov kancelárie prezidentky mal totiž kontakt s osobou nakazenou na koronavírus. Hlava štátu mala na Slovensku privítať rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena.

„Vzhľadom na to, že jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na koronavírus, ruší prezidentka svoj plánovaný program a do piatka preventívne zostáva v domácej karanténe,“ uviedol hovorca. Pani prezidentka bola dnešným dňom umiestnená do preventívnej karantény a takisto aj tím ľudí, s ktorými spolupracuje v Prezidentskom paláci. Epidemiológovia majú všetko podchytené. Pani prezidentka bude 24. júna testovaná,“ uviedol neskôr minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Podľa pôvodného programu sa mala Čaputová v stredu v Pezinku stretnúť s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom. Diskutovať mali o situácii v súvislosti s pandémiou, európskom pláne obnovy a o spoločnej priorite, ktorou je ochrana životného prostredia. V Prezidentskom paláci mala prijať predsedu Senátu Parlamentu Českej republiky Miloša Vystrčila.

Hlava štátu mala v stredu na Slovensku privítať rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena. V Prezidentskom paláci mala prijať predsedu Senátu Parlamentu ČR Miloša Vystrčila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok